1 Ağustos 2018 Çarşamba

WampServer (Tanıtım)





   WampServer, Romain Bourdon tarafından geliştirilen ve Apache web sunucusu, SSL desteği için OpenSSL, MySQL veritabanı ve PHP programlama dilinden oluşan Microsoft Windows işletim sistemi için bir yazılımdır.


  WampServer, Windows işletim sistemi olan bir bilgisayarda sunucu ortamı oluşturmayı sağlayan bir localhost programdır. Kendisine benzeyen diğer programlara göre farkı toplu paket kurulumuna (Apache, Php, Mysql) sahiptir.


  WampServer internet sitesi geliştiricileri ve tasarımcıları için geliştirme ortamı sunar ve oldukça kolaylık sağlar. Kendinize ait bilgisayarınız da, IP adresiniz üzerinden web sitesi yayını yapmak veya Php çalışmalarınızı geliştirmeniz için bir sunucu kurmanız gerekir. Bu sunucu kurma işini WampServer sayesinde PHP yorumcusu, PhpMyadmin veritabanı yönetimi,MySQL veritabanı sunucusu, Apache web sunucusu uygulamalarını tek bir merkezden kurmanızı ve yönetmenizi sağlar.


  WampServer adını Windows,Apache, Mysql, Php kelimelerinin baş harflerinden almıştır.
WampServer, Windows XP, SP3, veya Windows Server 2003 ile uyumlu değildir. WampServer' ın  32 ve 64 bit sürümlerinde ücretsiz (GPML lisansı altında) kullanılabilir.


  WampServer sayesinde bilgisayarınızı bir web geliştirme ortamına dönüştürebilir, üzerine WordPres kurulumu yaparak en popüler içerik yönetim sistemini öğrenmeye ve kullanmaya başlayabilirsiniz.


WampServer Kimler Tarafından Kullanılır


  •  Web programlama öğrencileri ve merak sarmış kişiler tarafından,
  • İntranet üzerinde  web sayfası yada web uygulamaları yayınlamak isteyenler tarafından,
  • MySQL, HTML, PHP, CSS üzerinde çalışan web geliştiricileri, tasarımcıları, yöneticileri tarafından kullanılır.

WampServer Paketindeki Programlar 

  • Apache web sunucusu
  • PHP yorumcusu
  • MySQL veritabanı sunucusu
  • PhpMyAdmin veritabanı yönetim uygulaması



1 yorum: