1 Ağustos 2018 Çarşamba

7Zip(Tanıtım)



      7Zip, ücretsiz olarak yayınlanan ve birçok farklı dosya uzantısını destekleyen açık kaynak kodlu bir dosya arşivleyicidir. 2000 senesinde Igor Pavlov tarafından çalışmalarına başlanan 7Zip , piyasada hakimiyet kuran WinZip ve WinRAR'a karşı olarak özgür GNU LGPL lisansı adı altında ücretsiz  dağıtılarak kullanıcılara ciddi bir alternatik olarak ortaya çıkmıştır.

      7Zip 2007 yılında SourgeForce.Net(açık kaynak kodu geliştirme merkezi) tarafından düzenlenen Tecnical  Desing(Teknik Dizayn) yarışmasının "En İyi Tasarı" dalında kullanıcılar tarafından ödüle layık görülmüştür.  

      Kurulumu ve kullanımı gayet kolay olan bu program ayrıca rakiplerinden %2 ile %10 arasında daha iyi dosya sıkıştırma yapabilmektedir.


Lisans
     Ticari kuruluştaki bilgisayarlar da dahil olmak üzere herhangi bir bilgisayara, kayıt olmadan ve ücret ödemeden 7Zip yükleyebilirsiniz.


7Zip'in Özellikleri
  • 7Zip, rakip programlarda olmayan farklı özelliklerle gelmektedir.
  • 7Zip yedekleme yapmak için çok kullanışlı bir programdır. CD ve DVD'ler için de çok uygundur.
  • Bozuk/bozulmuş dosyaları açabilir ve gerektiğinde dosyalara yeniden isim atayabilir.
  • Farklı dil desteğine sahiptir.
  • Benzer programlardan %40 oranlarında daha iyi sıkıştırma yapabilir.(WinZip'ten ise %2-10 oranlarında daha iyi sıkıştırma yapar.)
  • Windows Kabuğu ile bütünleşir. Menü seçeneklerini kullanarak, 7Zip'i Windows Shell menüsünde entengre edilebilir. 

Desteklediği Programlar

Paketleme/Çıkartma: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP, WIM
Yalnız Çıkartma: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR ve Z.







Kaynakça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder