9 Ağustos 2018 Perşembe

InfraRecorder (Kullanım)

İlk olarak, bilgisayarımızdan programı açıyoruz. Açtığımız da  karşımıza program ana ekranı gelecek.


Şimdi genel bilgilere göz atalım.Programın üst bölümünde araçlar yer almakta. İşlemler için bu paneli kullanacağız. Öncelikle bu menüden Dosya kısmına tıklıyoruz. 


Bu bölümde Yeni Tasarı kısmına tıklıyoruz. Çıkan bölümde ise hangi dosya üstünde çalışmak istiyorsanız ona tıklayın. Ben Ses CD'si kısmını seçiyorum örnek olarak. Siz istediğinizi seçebilirsiniz.


Daha sonra karşımıza seçim ekranı gelecek.
Bu ekranda eklemek istediğiniz şarkıları seçim ekranından işaretlemeniz gerekiyor.



Ben örnek olarak bir şarkı seçtim. Siz istediğiniz şarkıyı ve şarkıları ekleyebilirsiniz. Kırmızıyla işaretlediğim alanla seçimlerinizi kaydedebilirsiniz. 


Seçiminizi yaptıktan sonra, alt bölümde yer alan Parça listesi kısmında eklediğiniz şarkıları görebilirsiniz. Sırasını değiştirmek isterseniz mouse yardımıyla yukarı ya da aşağı kaydırabilirsiniz.



Bir şarkıyı listeden silmek istediniz. O zaman Parça listesinde şarkının üzerine sağ tık yapıyoruz. Ve karşımıza çıkan pencereden Sil kısmına tıklıyoruz.
Böylelikle şarkı listeden çıkmış oluyor.




Şimdi kaydetme işlemine gelelim. Yine üst bölümdem Dosya kısmına tıklıyoruz.
Ardından Tasarıyı Kaydet diyoruz.



Karşımıza kayıt ekranı geliyor. Bu ekranda bilgisayarınızın hangi klasörüne kaydetmek isterseniz, o klasörü seçmeniz gerekecek. İşlem bu kadar.


Şimdi ise bir diğer işlem olan disk kopyalama konusuna gelelim. Bunun için üst panelden Eylemler bölümüne tıklıyoruz. Ardından açılan pencere de Diski Kopyala kısmına tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra açılan yan pencerede * CD'ye* kısmına tıklıyoruz.


Karşımıza gelen ekran da Tamam kısmına tıklıyoruz.



Daha sonra ise, açılan pencere de ayarlar karşımıza çıkıyor. Altta bulunan tamam kısmına tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz.


Şimdi gelelim bir diğer kısma, disk silme işlemine. Disk silmek için öncelikle yine üst menüden Dosya kısmına tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra bu sefer Tasarıyı Aç diyoruz. Diskimiz açılıyor.

Daha sonra yine üst menüden Eylemler kısmına tıklıyoruz. Daha sonra Disk Sil/Biçimlendir kısmına basıyoruz.

Karşımıza çıkan pencerede Tamam kısmına basıyoruz. Silme işlemimiz tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder