1 Ağustos 2018 Çarşamba

Ampache(Tanıtım)


Ampache ilk olarak 2001 yılında Scott Kveton tarafından yayınlanmıştır.İlk hedefi dünya üzerindeki herkesin dünyanın her yerinden müzik dinlebilmesine olanak sağlamaktır. Bundan yola çıkan Scott Kveton, Ampache programını ücretsiz ve açık kaynak olarak insanlara sunmuştur. Ampache programı web tabanlı bir ses dosyaları düzenleyicisi ve de bir web medya sunucusudur. Ampache ismi "Amplifier" ve " Apache" isimlerinden gelmiştir.

Açık kaynak olduğunu belirttiğim bu program "AGPLv3" lisansıyla dağıtılmaktadır.Tekrardan dağıtılabilinir ve GNU şartlarına göre değişiklikler yapılabilir.Program PHP diliyle yazılmış ve insanlara sunulmuştur.

Kısacası Ampache müzik dosyalarınızı düzenleyebileceğiniz. Kendi liste ve albümlerinizi oluşturabileceğiniz ve albümlerinizi listelerinizi paylaşıp web sunucusu yardımıyla insanlarla paylaşıp yayınlayabileceğiniz kullanışlı bir canlı yayın ve müzik dosyalarını düzenleme programıdır.



Ampache'nin kullanışlı bir program olabilmesi kullanıcılara bağlıdır. Kendi yaptığınız isimlendirmeler ve etiketlemeler ne kadar düzenli olursa programdan o kadar optimum düzeyde verim alırsınız. Ampache zaten düzenlediğiniz albümlerim en faydalı şekilde diğer insanlara ulaşmasını amaçlar.

Dil Çevirileri

Ampache arayüzü birçok dile çevrilmiştir.

Ampache.org'da Önerilen Serverlar



Kaynaklar

Ampache Resmi Sayfası
GitHub Ampache Sayfası
Wikipedia Ampache Sayfası(EN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder