7 Ağustos 2018 Salı

AxCrypt (Tanıtım)




Axcrypt,açık kaynak Windows, MacOS , Android ve iOS için geliştirilmiş bir şifreleme yazılımıdır.Önemli ve gizli bilgilerinizi başka birinin görmesini istemiyorsanız bir kaç tıklama ile 
dosyalarınızı çok güçlü bir şifreleyebileceğiniz bir şifreleme programıdır.Dosyaları görüntüleyebileceğiniz gibi sıkıştırabilir,silebilir,çözebilir,düzenleyebilir ve şifrelerden çıkartabilir.

Dosya tabanlı bir şifreleme programıdır, yani korunacak her bir dosya, program tarafından tüm korunacak dosyaları bir araya getirmekten ziyade program tarafından tek tek şifrelenir.AxCrypt güçlü şifreleme sistemi sayesinde bir dosyayı binlerce kez parçalara böler . Mesela .txt dosyanızı şifrelediniz formatı .axx olarak değişti dilerseniz .exe olarak da şifreleyebilirsiniz .axx dosyasını dilediğiniz bilgisayara gönderin AxCrypt yüklü olmadığı sürece hiç bir şekilde bu dosyaya erişemezsiniz.Bu şifreleme ile dilediğiniz dosyaları şifreleyebiliyorsunuz formatı ne olursa olsun isterseniz Photoshop çalışma dosyası PSD, 3ds Max çalışma dosyası MAX, fotoğraflarınız JPG,PNG,GIF, video oynatıcılar,AVI,WMV,FLV,SWV ve veri dosyalarınızı dahil tüm dosyalarınızı şifreleyebiliyorsunuz.

AxCrypt bir dosya veya klasörü bir anahtar dosyası veya şifre kullanarak şifreleyebilir.Anahtar dosya aslında dosyayı açmak için bir kod içeren düz bir metin belgesidir.AxCrypt ayrıca oldukça uyumludur.DropBox veya Google Drive gibi dosya paylaşım servislerindeki dosyaları da güvenceye alabilir.AxCrypt, AES-128 ve AES-256 şifreleme standardını kullanır.Ek özellikler yoktur ve hatta herhangi bir yapılandırma gerekmez. Bireyin yapması gereken, onu kurması ve basitçe kullanmasıdır. AxCrypt'in özelliklerinden biri, e-posta ve diğer yöntemlerle diğer kullanıcılara gönderilen çeşitli dosyaları güvenli ve kolay bir şekilde kolayca şifreler.Ayrıca,kendiliğinden çözülen dosyalar desteklenip kaldırılabilir ve böylece herhangi bir şifre çözme işleminden kaçınmak için AxCrypt'e ihtiyaç duyulur.

AxCrypt'i kullanabilmek için kullanıcıların bir kullanıcı hesabına kaydolmaları gerekmektedir. Kullanıcılar dosyaları veya klasörleri şifrelemek için şifreyi girerek giriş yapabilirler.Kullanıcı oturum açtığı sürece, güvenli dosya ve klasörleri açabilir.AxCrypt, sağlık bilgileri, finansal bilgiler, saklanan özel e-postalar, yazışmalar, iş bilgileri gibi belgeleri korumak için mükemmel bir programdır. AxCrypt ile şifrelediğiniz bir dosyayı düzenlemek veya görüntülemek için sadece çift tıklayıp gizli parolanızı girmeniz yeterlidir.

Kaynakça





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder