1 Ağustos 2018 Çarşamba

Tomahawk Player (Tanıtım)


Cristian Muehlhaeuser tarafından 25 Mart 2011 tarihinde piyasaya sürülmüştür. C++ kodlarıyla yazılmış bir programdır. Linux, macOS, Microsoft Windows, FreeBSD, Android işletim sistemlerinde çalışan bir müzik oynatma programıdır. Lisans türü ise GNU General Public Licence Version 3'tür. 2013 yılında Tomahawk HTML uygulaması olarak Toma.hk ismiyle piyasaya sunuldu. Kullanıcıların şarkı ve artist ismini girmesiyle html kodundaki müziğin site içerinde oynatılabilir bir şekilde paylaşılmasını sağlıyordu. Mart 2014 de platformlar arası senkronizasyon beta olarak çıkardı.

Tomahawk açık kaynaklı müzik oynatıcı olarak bedava bir şekilde Microsoft, macOS ve Linux sistemlerinde kullanılmaktadır. Android işletim sistemlerindeyse beta sürümündedir. Bu sürüm hala geliştirilme aşamasında olup telefon üzerinden diğer tüm müzik uygulamalarındaki müzikleri tek bir çatı altında toplayarak kullanılabilmesini sağlar. Ayrıca önerilen müzikler ile sizin kütüphanenizde bulunmayan müzikleri de önererek müzik kütüphanenizin gelişmesine olanak sağlar. Uygulamanın amacı tüm müzik uygulamalarında ki medyalarınızı tek bir kütüphanede toplamak ve bu medyaları çevrimiçi olarak oynatmanızı sağlamaktır. Son güncellemeleri 2015 in ortalarında yapılmış ve 2017 yılında güncellemeleri durdurmuş ve geliştiricileri Tomahawk ı geliştirmeyi bırakmışlardır.

Tomahawk'ın arayüzü iTunes'a benzemektedir. Yan menüsündeki seçenekler şunlardır: Oynatma Listesi, Arama Geçmişi, Favori Müzikler, Charts ve Diğer Kategoriler. Tomahawk bazı eklentiler ile birlikte müzik oynatıcılardan müziklerinizi almanızı ve tomahawk üzerinden oynatmanızı sağlamaktadır. Bu programlar: 
Spotify, Youtube, Jamendo, Grooveshark, Last.fm, SoundCloud, ownCloud, 4shared, Dilandau, Official.fm, Ampache, Subsonic, Google Play Music, Beats Music, Beets, Rdio, Deezer.

Kaynaklar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder