6 Ağustos 2018 Pazartesi

VUZE (Tanıtım)




        
     Vuze,"Aynı kurbağa, farklı isim" sloganı ile 3.1.1.0 sürümü piyasaya çıkan açık kaynak kodlu dosya paylaşımı programı bir BitTorrent istemcisi olan Azureus, ismini Vuze olarak değiştirmiştir. Mavi kurbağa logolu, Bittorrent protokolü üzerinden dosya paylaşımı yapan program, isim değişikliği ile yeni sürüme geçmesinin ardından tamamen farklı bir görünüme de imza atmıştır.

     Azureus ilk olarak Haziran 2003'te SourceForge.net'de yayınlanmıştır. Ortak yapımcı olan Tyler Pitchford tarafından markanın adı ve logosu olarak  Dendrobates Azureus seçilmiştir. Bu isim zehirli ok kurbağalarının Latince isimleriydi. 

     2006 yılında Vuze, Azureus Inc.'i oluşturan orjinal geliştiricilerden oluşan bir grup tarafından müşteriyi sosyal bir müşteriye dönüştürmek için bir girişim olarak piyasaya sürüldü. 16 Haziran 2008'de, Azureus/Vuze geliştiricileri Azureus adlı sürümleri yayınlamayı durdurmaya karar verdiler ve sürüm 3.1 sürümünün yayımlanmasıyla ad değişikliğini tamamladırlar. Ancak müşteri motoru Azureus olarak değişmeden kaldı.

     Vuze Java'da yazılmıştır ve Azureus Engine'i kullanmaktadır. Bittorren istemcisine ek olarak, Kullanıcıların orjinal DVD ve HD kalitesinde video içeriği görüntülemelerini, yayımlamalarını ve paylaşmalarını sağlamaktadır. 38 tane dil desteği bulunmaktadır, Azureus yazılımı GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında yayınlandı Azureus lisansı, yazılımın "18 yaşın altında"ki kişilerin kullanmasına ilişkin yasaklama içermektedir. Program geliştiricileri Azerus Yazılımıdır buna ek olarak vuze.com sitesinde katkıda bulunanlar listesi yer almaktadır; Vuze, Mayıs 2003'te kurulduğundan bu yana tüm katkıda bulunanlara teşekkür eder. 
Olivier Chalouhi, Tyler Pitchford, Olivier Goussard, René Leonhardt, Alon Rohter, Paul Gardner, Arron Mogge, Chea Chee Keong, James Yeh, Aaron Grunthal, Joseph Bridgewater, Allan Crooks, Dylan Wreggelsworth, charnobo, port6xxx_is_evil, BladeRnr, PhilKC, Flash13, Maz-, LiNERROR, av borusu, hükümsüz ^ , decibelle, Kutsal Kitap yorumu, Drisanna, NATnatic, Luke_PL, Wiedźmin, Tusnal, me-ajan, d3Mon, cyb2063, wajsik12, Martouf, Kiran_Otter, StarDestroyer, Dzik, Black_Rook, bartas39.

Kaynak:
Genel bilgiler ve tanıtım için wiki adresine gitmek istiyorsanız tıklayınız..
Genel bilgiler ve tanıtım için web sayfasına gitmek istiyorsanız tıklayınız..
Vuze ' nin kendi sitesine ulaşmak istiyorsanız tıklayınız..
        


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder