9 Ağustos 2018 Perşembe

Fritzing (Kullanım)


İlk olarak fritzing reklamları ve anasayfa geliyor. Burada bulunan son çizimler kısmından çizim aç seçeneği ile önceden çizilen devre tasarımlarına ulaşabilirsiniz ya da yeni çizim seçeneği ile yeni bir tasarım yapabilirsiniz. Burada bulunan bazı yardımcı sekmeler;

Dosya: Yaptığınız çizimlerinizi açma, kaydetme, dışa aktarma gibi işlemleri yapmanıza sağlar.
Düzenle:Çiziminiz üzerinde yapmak istediğiniz düzenlemelere yardımcı araçlar bulunur. 
Parça: Bu sekmede devrede bulunan parçalarla ilgili düzenleme araçları yer alır.
Göster: Devrenin görünümü ile ilgili düzenlemeler yer alır.
Pencere: Bu sekme ile devre çiziminde yararlanabileceğiniz yardımcı pencereleri ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.
Yardım: Projeleriniz ile ilgili ipuçları ve yardım menüleri yer alır. 

Deneysel Devre Tahtası: Bu pencere ile breadbord üzerinde yapacağınız elektronik devre elemanlarını yerleştirerek projenizin tasarımını hazırlayabilirsiniz. Sağ tarafta yer alan bölümler kısmında proje çiziminde  kullanacağımız led, arduino kartları, direnç, batarya vb. devre elemanları yer alır. Devrede kullanacağımız elemanları oradan seçerek breadboard üzerine yerleştiriyoruz.




Şematik: Burada hazırladığımız devrenin şema olarak gösterimi yer alır.




Baskı Devre: Burada ise şema olarak hazırladığımız devremizi elemanlarımızın baskı devre modelleri ile kurulmuş hali yer alır.




Kod: Bu kısım geliştirme kartları için kullanılan ara yüzdür hazırladığımız devrenin kullanılan kartlar üzerine programlanması yapılır. Şuan için arduino kullanılabilmektedir. alt kısımda yer alan seçenekler ile kullanılan kartın türü,modeli gibi özellikleri seçilir ve kodlama yapılır. 



Kaynakça:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder