1 Ağustos 2018 Çarşamba

Wallabag (Tanıtım)




Wallabag (eski adıyla poche), Nicolas Loeuillet tarafından geliştirilen, web sayfalarını kaydetmek için kullanılan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) lisansı ile lisanslanmış açık kaynak kodlu bir yazılımdır. ‘App Pocket’ uygulaması ile çıkan bir çatışma sonucu isim ve logosu değişikliğe uğramıştır. Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Danca, Oksitanca, Farsça, Lehçe, Romence ve Türkçe gibi pek çok dil desteği mevcuttur.

Self-hosted, yani kendi sunucumuzda host edebileceğimiz, PHP programlama dili ile yazılmış, mobil istemcileri ve tarayıcı eklentileri bulunan, hatta eski pocket imlerini de içeri aktarabileceğiniz, belli link/makaleleri sonradan veya internet erişimi olmadığı durumlarda okumak için kullanılan bir saklama programıdır.

Wallabag Android, Windows Phone ve Windows, Firefox OS ve iOS için mobil uygulamalar sunuyor. Ayrıca Mozilla Firefox, Google Chrome ve Opera tarayıcılarının yanı sıra PocketBook ve Kobo eOkuyuculardaki makalelerini görüntüleyen uygulamalar için de bir uzantı bulundurmaktadır.

İlk sürümü ‘ poche 1.0 beta 4’dür.

Son sürümü ‘ wallabag 2.3.2’dir.

GNU/Linux gibi platformlarda çalışabilmektedir.

Bu uygulama ile artık hiçbir içeriği kaçırmayacaksınız. Seçtiğiniz içeriği kaydederek, zamanınız olduğunda okuyabilirsiniz. Tıklayın, kaydedin, istediğiniz zaman istediğiniz yerde okuyun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder