1 Ağustos 2018 Çarşamba

Lazarus (Tanıtım)




 

Lazarus, Hızlı Uygulama Geliştirme için Delphi uyumlu bir çapraz platform IDE'dir. Kullanıma hazır çeşitli bileşenlere ve karmaşık grafik kullanıcı arayüzleri oluşturmak için bir grafik form tasarımcısına sahiptir. %100 özgür, açık kaynaklı ve ücretsizdir.

Lazarus Cliff Baeseman, Shane Miller ve Michael A. Hess tarafından kurulmuş olmasına rağmen kurucular daha sonraki yıllarda Megido projesine katılmışlardır. Belli bir zaman Lazarus'un takipçisi ve destekleyici olsalar da artık projeye dahil değildirler. Şu anda Marc Weustink ve Mattias Gaertner Lazarus'un çekirdeğini oluşturan en önemli isimlerdir.

Lazarus'un birbirini destekleyen büyük bir topluluğu vardır. Bilim adamları ve öğrenciler, öğrenciler ve öğretmenler, profesyoneller ve hobileri olanları içerir.

Lazarus programını kullarak;
  • Kendi açık kaynağınız yapabilirsiniz.
  • Ticari uygulamalar oluşturabilirsiniz.
  • Dosya tarayıcıları, resim görüntüleyicileri, veritabanı uygulamaları, grafik düzenleme yazılımı, oyunlar, 3D yazılımlar, tıbbi analiz yazılımı veya herhangi bir yazılım türü oluşturabilirsiniz.
Lazarus , nesne odaklı Pascal kodunu yazmak için yapılır. Lazarus, Free Pascal'ın IDE'sidir. Serbest Pascal, Pascal'ın bir Object Pascal türevidir. Lazarus, LGLP ve GPL kapsamında lisanslıdır. LGPL, kütüphaneleri ikili dosyalarınıza bağlamak için ek izne sahiptir. Bazı ek paketler GPL, MPL, vb. Gibi çeşitli lisanslarla gelir.

Lazarus'un Türkçe dil desteği mevcuttur. Kolay ve anlaşılır bir yapıya sahiptir.Lazarus, Windows, MacOS, Linux ve diğer birçok platformda çalışır.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder