8 Ağustos 2018 Çarşamba

App invertor(Tanıtım)


   


App Inventor, Google tarafından oluşturulup daha sonra kaynak kodunun paylaşımı ile Massachusetts Institute of Technology(MIT) tarafından geliştirilen, programlama konusunda tercübesiz olmayan kimselerin kullanması için yapılmış olan ve Android uygulaması geliştirmesine olanak sağlayan bir uygulama geliştirme platformudur. En önemli özelliği drag and drop yani sürükle ve bırak şeklinde programlanabilmesidir. Scratch benzeri bir uygulamadır. Sürükle ve bırak yöntemi ile programlanmasından dolayı küçük yaştaki çocuklar tarafından da kullanılabilmektedir.App invertor uygulamasının 101 ve 301 olarak iki adet sürümü bulunmaktadır.

Nasıl Giriş Yapılır?
AppInventor’a giriş yapabilmek için http://appinventor.mit.edu/ adresinden, üstteki menüde bulunan sekmeye tıklamamız gerekmekte.


Bu sekmeye tıkladıktan sonra site bizi http://ai2.appinventor.mit.edu/ adresinde yönlendiriyor ve buradan google hesabımız ile giriş yapmamızı istiyor. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşı karşıya  kalıyoruz. 



 Bu uyarıyı izin ver diyerek geçebilirsiniz. İzni verdikten sonra aşağıdaki ekran ile karşılaşacağız. Bu ekran bizim proje oluşturma ekranımız olup daha önce oluşturduğumuz projelere bu ekrandan ulaşabiliriz.


Şuan için sol üst köşeden Start New Project butonuna basıyorum ve bir proje ismi girip OK butonuna tıklıyorum.
Aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılıyor. Uygulamamızın dış görünüşü ile ilgili her şeyi bu ekrandan yapacağız.



Kaynaklar
App invertor nedir?/appinvertor.mit.edu.tr
App invertor kullanımı/robotistan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder