10 Ağustos 2018 Cuma

Tomahawk Player Kurulum


TOMAHAWK PLAYER KURULUMU


ADIM 1= Arkaşlar öncelikle https://www.tomahawk-player.org/ sitesine giriyoruz,burada aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi 'Download' seceneği var bu bölüme tıklıyoruz.




ADIM 2= 'Download' bölümüne tıkladıktan sonra karşımıza resimdeki gibi bir bölüm gelecektir bu bölümde bilgisayarınızın işletim sistemini veya eğer android telefon kullanıyorsunuz,hangisini kullanıyorsanız artık karşışında ki 'Download' seceneğine tıklıyoruz ve programımız 'exe' dosyası olarak bilgisiyarımıza iniyor.




ADIM 3= Daha sonra bilgisayarımıza inen 'exe dosyasını açıyoruz ve karşımıza çıkan il pencerede 'Çalıştır' seçeneğini seçiyoruz.




ADIM 4= Yeni açılan pencerede artık dil İngilizce olarak gelecek karşınıza,bu ekranda 'Next' seçeneğini seçiyoruz.




ADIM 5= Bu bölümdeki penceredeki ilk kutucuğa tıkladığınızda aşağıda soylediklerim çıkacaktır;

-Standart

-Full

-Minimall

-Custom

Siz yukarıdaki bölümlerden 'Standart' ı seçiyorsunuz bir alttai kutucukta ise hiçbir işlemi değiştirmeden 'Next' diyoruz.Resim aşağıdadır.




ADIM 6= Ve son olarak bu bölümde;

-İlk pencerede 'Install'

-İkince aşılan pencerede çizgi tamamen yeşil olduktan sonra ve 'Completed' yazısı çıktıktan sonra 'Next' diyoruz,

-Üçüncü ve son pencerede ise

Run Tomahawk kısmını seçiyoruz

Show release notes bölümünü boş bırakıp 'Finis' diyoruz ve kurulum bitiyor.









Tomahawk Player Değerlendirme


Tomahawk, yanınızda olmasa bile tüm müzik arşivinize erişmenizi sağlayan ücretsiz ve oldukça kullanışlı bir müzik oynatıcı. İş yerinizdeki bilgisayarınızdan, evdeki bilgisayarınızın müzik kitaplığnıa kolayca ulaşıp içinde arama yapabilir ve dilediğiniz şarkıları çalabilirsiniz. Tomahawk'un eklentileriyle bu arama işlemlerinizi tek tuşla YouTube, Spotify, SoundCloud, Last.Fm, Grooveshark, 4Shared gibi kaynaklar içinde de yapabilirsiniz. Dilerseniz Tomahawk kullanıcısı bir arkadaşınızın bilgisayarındaki müzik arşivine de kolaylıkla erişip, oynatma kitaplığınızı genişletebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunulan Tomahawk Player, Facebook, Twitter, Jabber ve Google Chat gibi ağlar üzerinde müzik paylaşımı yapmanıza da izin vermektedir. Bu özelliği kullanabilmeniz için programı bilgisayarınıza kurduktan sonra üyelik kaydı yapmanız gerekmektedir. Kayıt işleminin ardından yazılımın desteklediği bütün alanlara giriş yapabilir, arkadaşlarınız ile sosyal ağlar üzerinde müzik paylaşımı yapabilirsiniz. 

9 Ağustos 2018 Perşembe

Fritzing (Kullanım)


İlk olarak fritzing reklamları ve anasayfa geliyor. Burada bulunan son çizimler kısmından çizim aç seçeneği ile önceden çizilen devre tasarımlarına ulaşabilirsiniz ya da yeni çizim seçeneği ile yeni bir tasarım yapabilirsiniz. Burada bulunan bazı yardımcı sekmeler;

Dosya: Yaptığınız çizimlerinizi açma, kaydetme, dışa aktarma gibi işlemleri yapmanıza sağlar.
Düzenle:Çiziminiz üzerinde yapmak istediğiniz düzenlemelere yardımcı araçlar bulunur. 
Parça: Bu sekmede devrede bulunan parçalarla ilgili düzenleme araçları yer alır.
Göster: Devrenin görünümü ile ilgili düzenlemeler yer alır.
Pencere: Bu sekme ile devre çiziminde yararlanabileceğiniz yardımcı pencereleri ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.
Yardım: Projeleriniz ile ilgili ipuçları ve yardım menüleri yer alır. 

Deneysel Devre Tahtası: Bu pencere ile breadbord üzerinde yapacağınız elektronik devre elemanlarını yerleştirerek projenizin tasarımını hazırlayabilirsiniz. Sağ tarafta yer alan bölümler kısmında proje çiziminde  kullanacağımız led, arduino kartları, direnç, batarya vb. devre elemanları yer alır. Devrede kullanacağımız elemanları oradan seçerek breadboard üzerine yerleştiriyoruz.




Şematik: Burada hazırladığımız devrenin şema olarak gösterimi yer alır.




Baskı Devre: Burada ise şema olarak hazırladığımız devremizi elemanlarımızın baskı devre modelleri ile kurulmuş hali yer alır.




Kod: Bu kısım geliştirme kartları için kullanılan ara yüzdür hazırladığımız devrenin kullanılan kartlar üzerine programlanması yapılır. Şuan için arduino kullanılabilmektedir. alt kısımda yer alan seçenekler ile kullanılan kartın türü,modeli gibi özellikleri seçilir ve kodlama yapılır. 



Kaynakça:





Fritzing (Değerlendirme)



Fritzing açık kaynak kodlu bir devre tasarım programıdır. Elektronik ile ilgilenenlerin seveceği oldukça basit ve kullanışlı bir arayüze sahiptir. Bu program ile elektronik projenizin tasarımı burada bulunan elemanları kullanarak hazırlayabilir ve projeyi oluşturmadan önce karşılaşabileceğiniz sorunları veya oluşabilecek hataları görebilirsiniz. Ayrıca burada bulunmayan parçaları ekleyebilirsiniz.

InfraRecorder (Değerlendirme)

Ücretsiz ve açık kaynaklı bir CD ve DVD yazma programıdır.

Kullanışlı bir arayüze sahip olan InfraRecorder ile bütün işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Bu program ile yeni bir dosya oluşturabilir,  Ses CD'si  üzerinde çalışmalar yapabilirsiniz. Parça listenize şarkı ekleme/çıkarma işlemleri, bir CD'den diğer bir CD'ye kopyalama işlemi yapabilirsiniz.
Eğer siz de bu konularla ilgili işlemler yapmanız gerekiyorsa ve bunun için bir program arıyorsanız InfraRecorder size son derece yardımcı olacaktır. 


InfraRecorder (Kullanım)

İlk olarak, bilgisayarımızdan programı açıyoruz. Açtığımız da  karşımıza program ana ekranı gelecek.


Şimdi genel bilgilere göz atalım.Programın üst bölümünde araçlar yer almakta. İşlemler için bu paneli kullanacağız. Öncelikle bu menüden Dosya kısmına tıklıyoruz. 


Bu bölümde Yeni Tasarı kısmına tıklıyoruz. Çıkan bölümde ise hangi dosya üstünde çalışmak istiyorsanız ona tıklayın. Ben Ses CD'si kısmını seçiyorum örnek olarak. Siz istediğinizi seçebilirsiniz.


Daha sonra karşımıza seçim ekranı gelecek.
Bu ekranda eklemek istediğiniz şarkıları seçim ekranından işaretlemeniz gerekiyor.



Ben örnek olarak bir şarkı seçtim. Siz istediğiniz şarkıyı ve şarkıları ekleyebilirsiniz. Kırmızıyla işaretlediğim alanla seçimlerinizi kaydedebilirsiniz. 


Seçiminizi yaptıktan sonra, alt bölümde yer alan Parça listesi kısmında eklediğiniz şarkıları görebilirsiniz. Sırasını değiştirmek isterseniz mouse yardımıyla yukarı ya da aşağı kaydırabilirsiniz.



Bir şarkıyı listeden silmek istediniz. O zaman Parça listesinde şarkının üzerine sağ tık yapıyoruz. Ve karşımıza çıkan pencereden Sil kısmına tıklıyoruz.
Böylelikle şarkı listeden çıkmış oluyor.




Şimdi kaydetme işlemine gelelim. Yine üst bölümdem Dosya kısmına tıklıyoruz.
Ardından Tasarıyı Kaydet diyoruz.



Karşımıza kayıt ekranı geliyor. Bu ekranda bilgisayarınızın hangi klasörüne kaydetmek isterseniz, o klasörü seçmeniz gerekecek. İşlem bu kadar.


Şimdi ise bir diğer işlem olan disk kopyalama konusuna gelelim. Bunun için üst panelden Eylemler bölümüne tıklıyoruz. Ardından açılan pencere de Diski Kopyala kısmına tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra açılan yan pencerede * CD'ye* kısmına tıklıyoruz.


Karşımıza gelen ekran da Tamam kısmına tıklıyoruz.



Daha sonra ise, açılan pencere de ayarlar karşımıza çıkıyor. Altta bulunan tamam kısmına tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz.


Şimdi gelelim bir diğer kısma, disk silme işlemine. Disk silmek için öncelikle yine üst menüden Dosya kısmına tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra bu sefer Tasarıyı Aç diyoruz. Diskimiz açılıyor.

Daha sonra yine üst menüden Eylemler kısmına tıklıyoruz. Daha sonra Disk Sil/Biçimlendir kısmına basıyoruz.

Karşımıza çıkan pencerede Tamam kısmına basıyoruz. Silme işlemimiz tamamlandı.

ClamAV(Kurulumu)



CLAMAV'nun Windows İşletim Sisteminde Kurulumu




Immunet kurulumu windows işletim sistemleri için geliştirilmiş olup ClamAV tarafından desteklenmiştir. Kurulumu aşağıdaki gibidir.




1.adım




http://www.clamav.net/lang/en/download/win64/ bu linkten programı indirelim




2.adım

İndirdiğimiz programı çift tıklayarak açalım.




3.adım

Çift tıkladıktan sonra resimde görülen ekranın dolmasını bekleyiniz.









4.adım

Resimde göründüğü gibi bir ekran karşımıza çıkıyor ve install butonuna tıklıyoruz.









5.adım

Next butonu ile devam ediyoruz.









6.adım

Bu ekrana geldiğimizde kurulum işletimi tamamlanmış demektir close butonuna tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz.









7.adım

Programın kurulmuş hali












8 Ağustos 2018 Çarşamba

Wallabag (Kurulum)




Wallabag uygulamasını sitesinden indirebilirsiniz. Siteye gitmek için tıklayınız.



Siteye girdikten sonra kendi işletim sistem sisteminizi seçip bilgisayarınızın özelliklerine uygun olan setupu indirmelisiniz.

Wallabag'ı birçok şekilde kurabilirsiniz. Sizlere kolay kurulabilecek bir şekilde 'ubuntu' üzerinde kurmayı göstereceğiz.

Bunun içim LAMP sunucusunu kurmanız gerekiyor zaten kurduysanız, Wallabag'i kurmaya geçin.


LAMP Web Sunucusunu Kurma


LAMP, bir web sunucusu oluşturmanın bileşenleri olan L(inux) A(pache) M(ySQL) P(hp) / Python / Perl anlamına gelir. Önceden, hangi paketlerin yükleneceğini hatırlamak için kısaltma kullanıldı, ancak şimdi hepsini tek bir adımda kurabiliriz.
1-Terminali (A) açın ve “Görev Seç” (B) yüklemek için komutu yazın. Şifreni girmeniz gerekecek.


"sudo apt-get install görevleri"






2-Yükleme tamamlandıktan sonra Görev Seç'i çalıştırın.

"sudo görevleri"






3-Ok tuşlarını kullanarak klavye ok tuşlarını kullanarak “LAMP sunucusu” na gidiniz, “A” tuşuna basarak “Boşluk” tuşuna basınız, daha sonra onaylamak için “Enter” tuşuna basınız (B).






4-Kurulum, MySQL'in “root” kullanımı için bir şifre isteyecektir. Bir şifre oluşturup girin ve bir sonraki ekranda onaylayın.






5-Yükleme tamamlandığında, LAMP Web Sunucusu kurulacak ve çalışacaktır.


Wallabag'i Kur

PHP Uzantıları yükleyin


1-Wallabag, düzgün çalışması için ek PHP uzantıları gerektirir. Terminalde, aşağıdaki uzantıları yüklemek için aşağıdaki komutu girin:

"php5-fpm php5-cli php5-mysql php5-mcrypt php5 düzenli php5 kıvrımlı php5-sqlite php5-gd"


2-Web sunucusunu yeniden başlat

"sudo service apache2 yeniden başlat"


3-"asdf"


Dosyaları Web Sunucusuna İndir


1-Terminalde, Wallabag zip klasörünü giriş dizinine indirin.

"wget http : //wllbg.org/latest"


2-Klasörü unzip. Sürüm numarası ile bir klasöre ayıklar.

"en son unzip" 


3-Nautilus dosya yöneticisinde, klasörü “wallabag” olarak yeniden adlandırın. 




4-Wallabag klasörünü web sunucusuna taşıyın.

"sudo mv wallabag / var / www / html /"


Twig framework dosyalarını Web Sunucusuna İndir


Twig, Wallabag'ın çalışması gereken bir şablon kütüphanesidir.


1-Sıkıştırılmış satıcı dosyasını indirin.

"wget http : //static.wallabag.org/files/vendor.zip"


2-Satıcı klasörünü ayıklayın.

"unzip vendor.zip"


3-Satıcı klasörünü web sunucusundaki "wallabag" klasörüne taşıyın.

"sudo mv satıcısı / var / www / html / wallabag"


İzinleri Ayarla


1-Aşağıdaki komutu kullanarak, web sunucusunun dosyalara erişebilmesi için wallabag klasörünün izinlerini değiştirin:


"Sudo chown -R www-data: www-data / var / www / html / wallabag"


MySQL Veritabanı Tabloları ve Kullanıcıları Oluşturun


1-Terminalde MySQL kabuğuna erişin.

"mysql -u root -p"


NOT: LAMP web sunucusu kurulumu sırasında oluşturulan şifreyi girin.


2-Veritabanını oluştur “wallabag”

"DATABASE wallabag CREATE;"


NOT: Daha fazla güvenlik için, “wallabag” adında farklı bir ad kullanmayı düşünün.


3-“Wallabag” kullanıcısını oluşturun ve “wallabag” tablosu ve şifre için izin verin. 


NOT: Ek güvenlik için “YOUR_PASSWORD” şifresini başka bir şeye değiştirin.


'Wallabag` ÜZERİNDE TÜM İHTİLAJLAR HAZIR. ' 'YOUR_PASSWORD' TARAFINDAN BELİRTİLEN 'wallabag' @ 'localhost ' ;


4-MySQL'den çık.


Bir Web Tarayıcısında Komple Wallabag Kurulumu


1-Bir web tarayıcısında, sunucunun genel web adresine gidin ve web adresinin sonuna “/ wallabag” parçasını ekleyin (örn. Http://technerdservices.ddns.net/wallabag). Önceki tüm örnekler doğru şekilde tamamlanırsa, hem “Sunucu Uyumluluk Testi” hem de “TWIG Kurulumu” aşağıdaki gibi görünmelidir:




NOT: Hata varsa, geri dönün ve TWIG kurulumunun doğru şekilde taşındığından ve PHP uzantılarının kurulu olduğundan emin olun. Ayrıca, web sunucusunu yeniden başlatmayı deneyin.


2-“Veritabanı Ayarları” na ilerleyin ve “MySQL” i seçin. Ardından alanları doldurun. Sunucu için “localhost” yazın ve ardından MySQL Veritabanı bölümünde oluşturulan veritabanı, kullanıcı ve şifre yazın.




NOT: "UTF-8 MB4 kullan" seçeneğini tıklamayın. 


3-İlk kullanıcı ve şifreyi oluşturun. E-posta adresi isteğe bağlıdır. Daha sonra “Install wallabag” a tıklayın.




4-Wallabag'in başarılı kurulumunu doğrulayan yeşil bir kutu görünecektir. Wallabag'a erişmek için kutunun ortasındaki bağlantıya tıklayın.


Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Ardından “Oturum Aç” düğmesine tıklayın.




Tebrikler! Ubuntu da Wallabag'ı kurdunuz!

Tomahawk Player Tanıtım


Cristian Muehlhaueuser tarafından 25 Mart 2011 tarihinde piyasaya sürülmüştür. C++ kodlarıyla yazılmış bir programdır. Linux, macOS,  Microsoft Windows,  FreeBSD, Android işletim sistemlerinde çalışan bir müzik oynatma programıdır. Lisans türü ise GNU General Public Licence Version 3'tür.
2013 yılında Tomahawk HTML uygulaması olarak Toma.hk ismiyle piyasaya sunuldu. Kullanıcıların şarkı ve artist ismini girmesiyle html konudnaki müziğin site içerinde oynatılabilir bir şekilde paylaşılmasını sağlıyordu. Mart 214 de platformlar arası senkronizasyon beta olarak çıkardı.

Fritzing (Kurulum)

İlk adım olarak http://fritzing.org/home/ adresinden fritzing web sitesine giriyoruz


İndir sekmesine tıklıyoruz.



Fritzing programını isterseniz bağış yaparak isterseniz ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ücretsiz indirmek için bağış yok seçeneğini seçiyoruz ve download tıklıyoruz.


Bu adımda bilgisayarımızın işletim sistemi özelliğini seçiyoruz ve işleme devam ediyoruz.


İndirilen klasörü açıp fritzing programını yüklemeye başlıyoruz.


Klasörde dosyalar sıkıştırılmış olarak bulunuyor tümünü ayıkla seçeneğine tıklayıp işleme devam ediyoruz.



Ve kurulum tamamlandı şimdi kullanabilirsiniz.

qBittorrent (Tanıtım)


Image result for qbittorrent logo

qBittorrent, µTorrent adlı programa alternatif olarak çıkarılan açık kaynak kodlu bir torrent programdır. Peer to peer (kişiden kişiye), libtorrent kütüphanesi ile geliştirilmiş Bittorrent istemcisidir. Birçok işletim sisteminde çalışmaktadır, örnek verecek olursak Linux, Mac OS X, FreeBSD, OS/2, Debian/Ubuntu, IOS, Windows gibi işletim sistemleri örnek olarak verilebilir. Resmi sitesindeki mevcut kararlı sürüm 4.1.1' dir. Lisans olarak GPLv2+ kullanılmıştır. Sledgehammer999, Christophe Dumez, Ishan Arora, Stefanos Antaris, Mohammad Dib isimli geliştiriciler tarafından yazılmıştır ve geliştirilmeye devam edilmektedir. C++ ve Python dilleri kullanılarak yazılmıştır. Tamamen anlaşılır bir arayüze sahip olan yazılım, alternatif hız limitleri, planlayıcı gibi diğer istemcilerin eklentilerle sahip olabildiği kimi özelliklere kendiliğinden sahip bulunuyor. Ayrıca tüm torrent uzantılarını destekleyen yazılımın türkçe dil desteği de bulunmaktadır. Kullanımı basit, sistem kaynaklarını kullanımı bakımından başarılı ve sade bir arayüze sahiptir. En güzel özelliklerinden bir tanesi de bilgisayar başında olmadığımız zamanlarda bilgisayarımıza uzaktan bağlanıp web arayüz sekmesinden torrentlerimizi kontrol etme imkanı sağlıyor. Ayrıca programın kendine ait bir wiki ortamı bulunuyor. Kullanımda karşılaştığınız problemleri ilgili başlık altında belirtip yardım alabiliyor veya geliştirdiğiniz güzel bir özelliği diğer insanlarla paylaşabiliyorsunuz. 


ÖZELLİKLERİ

- µTorrent'e benzer bir arayüzü vardır

- Genişletilebilir entegre arama motoru mevcut

- DHT, Magnet/BitComet, URI vb. bütün Bittorrent eklentilerini desteklemektedir

- Eşler ve izleyiciler üzerinde gelişmiş kontrol imkanı

- UPnP/ NAT-PMP port desteği

- 25 civarı dil desteği

- Torrent oluşturma aracı

- Gelişmiş RSS desteği

- Bant genişliği yapılandırabilme

- IP Filtreleme özelliği

- IPv6

- Sıralı indirme desteği

Kaynakça : Wikipedia, qBittorrent resmi sitesi, qBittorrent wiki