19 Ağustos 2014 Salı

UBUNTU Kurulum


1-İlk olarak sanal makinemiz için gerekli olan Oracle VirtualBox'ı şu adresten https://www.virtualbox.org/ inidirip bilgisayarımıza yüklüyoruz.


2-Oracle Virtualbox ana ekranında new seçeneğine tıklanarak yeni sanal makina oluşturma işlemine başlanır.

















3-Gelen ekranda işletim sistemi ve versiyonu seçilip herhangi bir isim yazılarak devam edilir.















4-Gelen ekranda sanal makine için ayrılacak RAM miktarı seçilir.



5-Gelen ekranda sanal makinamız için sanal bir disk bölümü oluşturup oluşturmayacağımız seçilir. Create a virtual hard drive now  seçilerek yeni bir sanal disk oluşturulur.




6-Gelen ekranda Sanal diskin tipini seçmemizi istiyor. VDI virtualbox disk image seçeneği ile devam ediyoruz.





7-Gelen ekranda ısanal diskin boyutunu ihtiyaca göre arttırılabilir mi yoksa sabit boyutlumu yapmak istediğimizi soruyor. Dinamik seçeneği yani ihtiyaca göre artan disk boyutu ile devam ediyoruz.




8-Gelen ekranda dosyaların tutulacağı ana dizin in adını giriyoruz ve disk boyutu seçiyoruz. minimum 8 gb önerilmişti, onun yerine 15 gb seçip ilerliyoruz.




9-Ubuntu1 adında sanal makinemiz hazır. sanal makinamızın üzerine sağ tıklayıp settings seçeneği ile ayarlarına giriyoruz.





10-Ubuntuyu kurabilmemiz için gelen ekranda storage menüsünün altından sanal cd-rom un içerisine ubuntu.iso uzantılı cd imaj dosyasını yerleştiriyoruz. ok e tıkladıktan sonra sanal makinamızın üzerine tıklatıp üstteki start butonuna tıklıyoruz. bu işlemle birlikte sanal makinamızı açmış oluyoruz. 





11-Sanal makina açıldıktan sonra ubuntu için dil seçiyoruz. daha sonra ubuntuyu denemek mi yoksa kurulum mu yapmak istediğimizi soruyor. install ubuntu seçeneğini seçip sanal makinamızın içerisine ubuntu kurulumuna başlıyoruz. 






12-Gelen ekranda zaman dilimi seçilir ileri tıklanır.




13-Gelen ekranda klavye seçeneğini belirliyoruz.





14-Gelen ekranda ubuntu için ayırdığımız 15 gb lık diski bölümlendirmek istediğimizi soruyor.  bölüm ihtiyacımız olmadığı için diskin tümünü temizle ve kullan seçeneği ile devam ediyoruz.




15-Gelen ekranda kullanıcı adımızı belirliyoruz. ubuntu için şifre zorunludur. bu nedenle şifrede belirliyoruz. daha sonra bilgisayarımıza bir ad yazıp ilerliyoruz.





16-Gelen ekranda yükle seçeneği ile ubuntu işletim sistemini yüklemeye başlıyoruz.



17-Kurulum bekleme aşaması yukarıdaki gibidir.


18-Kurulum tamamlandı ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.



19-Gelen ekranda enter a basıyoruz ve bilgisayarımız yeniden başlamaya hazırlanıyor.


20-Kullanıcı adını seçip ve parolayı girip sisteme giriş yapıyoruz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder