19 Ağustos 2014 Salı

ARES GALAXY Arayüz ve Kullanımı



ARES GALAXY Sekmeleri - İşlevleri


1. Klasörler



       Klasörler sekmesinde daha önce indirdiğimiz torrent dosyalarını ya da kendi dosyalarımızı, seed edilip edilmemesini kontrol edebiliriz. Kategorileri silebilir ya da bir yenisini ekleyebiliriz, bunu sağ üstte bulunan çöp kutusu simgesi ve yanındaki + simgesiyle yapabiliriz. Dosya seedi veya başka bir deyişle paylaşımı sağlamak için istedğimiz dosya üzerine sağ tıklarız ve karşımıza gelen paylaş/paylaşma seçeneğine tıklarız.





2. Ekran



         Ekran sekmesinde canlı televizyon, radyo seçenekleri ve offline olarak video seçenekleri bulunmaktadır. Torrent amaçlı kullanım için yüklediğimiz ares bizlere beklerken oyalanmanız için farklı seçenekler de sunmuş
       

        
3. Arama

       Bu sekmede ares sunucuları içerisinde arama yapabiliriz. Anahtar sözcüğün hangi dosya türüne denk geldiğini bilmiyorsak hepsi seçeneğini seçerek arama yapabiliriz. Eğer belli bir dosya türü arıyorsak ses, film, resim, döküman, yazılım ve diğer gibi seçeneklerden istediğimizi seçip aramayı filtreleyebiliriz.





4. Transfer



        Transfer sekmesinde indirdiğimiz dosya durumlarını görebiliriz. Dosya ismini, dosya tipini, dosyayı seed eden yani paylaşıma izin veren kullanıcı sayısını, durumunu(tamamlanan, durdurulmuş, devam eden), indirme hızını ve tahmini kalan süreyi görebiliriz. Altta bulunan upload bölümünde ise bilgisayarımıza inmiş/tamamlanmış olan dosya eğer başka kullanıcı veya kullanıcılar tarafından çekiliyor/download ediliyorsa tamamlanma ve hız bilgilerini takip edebiliriz.


5. Sohbet


        Ares bu sekmeyle birçok torrent uygulamasından yine iyi bir farklılık gösteriyorSohbet sekmesinde bulunan onlarca kanaldan birisine katılabilirsiniz, bunun için yapmanız gereken kanal üzerine çift tıklamak yada kanalı seçip üstten kanala gir butonuna basmak. İstediğiniz kanallardan favori listesi oluşturabilir, kanallar içerisinde arama yapabilir veya kendiniz bir kanal oluşturup kendi paylaşımlarınız üzerinden sohbetler edebilirsiniz.



6. Kontrol Paneli


        İsminden de anlaşılacağı üzere program üzerindeki kontrollerin, ayarlamaların yapıldığı bölümdür. 

6.1. Genel

        Bu bölümde programın dil ayarı, bilgisayar açıldığında çalışıp çalışmaması, kapatma butonuna basıldığında arka planda çalışsın ya da çalışmasın gibi ayarlamalar yapılır


6.2. Transfer

      

      Transfer sekmesinde aynı anda kaç bağlantı kurulacağının ayarlanması, bant genişliği ayarlaması, tehlike arz eden dosyalar için filtreleme uygulanması ve indirilen dosyaların kaydedileceği konum gibi değişiklikler yapılır.




6.3. Sohbet



        Bu sekme sohbet içerisinde kullanacağımız nicki (takma ad), avatarı, pc başında değilken yazılanlara iletilecek oto mesaj içeriğini ve kişisel bilgilerimizi düzenlememizi sağlar.

6.4. Ağ




        Ağ sekmesi bizlere farklı proxyler üzerinden bağlantılar kurabilmemize ve güvenlik duvarı arkasından erişimi olan dosyalara ulaşabilmemize basit bir şekilde olanak sağlıyor. 









6.5 Link Gösterimi


        Torrent desteği ile beraber gelen Magnet linkler ve Ares’in kendi link yapısında değişiklikler yapabilirsiniz.







6.6. Skin(Görünüm)
  
        Ares Galaxy için değişik görünümler seçebilirsiniz.









6.7. BitTorrent
   
        Bittorent dosyalarını depoladığınız klasörünüzü tanımlayarak ilgili klasördeki tüm torrent uzantılı dosyaları ya da magnetlerin indirilmesini sağlayabilirsiniz.






6.8. FileSharing

        Bilgisayarınızda belli klasörlere erişim izni vererek bu dosyaları tüm Ares kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.












Tanıtım için tıklayınız..
Kurulum için tıklayınız..





Kaynakça: http://cafemystical.blogspot.com.tr/2013/05/ares-kullanm.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder