19 Ağustos 2014 Salı

SIMPLE HTML EDITOR Kurulum ve Arayüz

Simple HTML Editor 1.0 programının kurulumunu internet aracılığıyla indiriniz. İndirdiğiniz exe dosyasını çalıştırınız. Çalıştırdığımızda karşımıza gelen ilk ekran aşağıdaki gibi olacaktır.



Bu ekranda ”Select Components To Install” yazan bölümde kurulum bileşenlerinin seçilmesi istenmektedir. Başlat menüsüne ve masaüstüne programın kısayolunun eklenmesini istiyorsak iki seçeneği de seçebiliriz. isteğe bağlı olarak herhangi bir seçenekte seçilebilir.

“Space Required” yazan bölümde program kurulumu için gerekli disk alanını göstermektedir. Bir sonraki adım için “Next” butonuna basarak devam edelim.






Yükleme konumunu seçme ekranı karşımıza gelmektedir. “Destination Folder”kısmında program için gerekli hedef klasörü seçmemiz gerekmektedir. “Space Available” yazan kısımda ise şu anda bilgisayarımızda mevcut olan boş disk alanının boyutunu göstermektedir. Program kurulumuna devam etmek için “Install”butonuna basarak devam edelim.





Program kurma işlemini gerçekleştirmektedir. “Show Details” butonuna tıklayarak detayları görüntüleyebilirsiniz. Program dosyaları bilgisayarımıza kopyalandıktan sonra “Next” butonu aktif hale gelecektir. “Next” butonuna tıklayarak ilerleyelim.


“Finish” butonuna tıklayarak kurumu sonlandıralım.


PROGRAM ARAYÜZ TANITIMI
Simple HTML Editor programı menü çubuğu ve araç çubuğu ve kodları yazdığımız çalışma alanından oluşmaktadır.




Menü çubuğunda dosya ve yardım menüleri yer almaktadır.



Dosya menüsünde yeni sayfa oluşturma (create new), bir belgeyi açma(open), kaydet(save), farklı kaydet(save as) ve çıkış(quit) seçenekleri yer alır. Program ile ilgili bir sorun yaşadığınızda yardım menüsüne tıklayarak internet üzerinden yardım alabilirsiniz.








Araç çubuğunu kullanarak metin üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu düzenlemelere örnek verecek olursak metnin yazı tipi, rengi, boyutu, kalınlığı, madde işareti, numaralandırma, paragraf ile ilgili özellikler söylenebilir.

SIMPLE HTML EDITOR 1.0 Kullanımı için tıklayınız.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder