31 Ağustos 2014 Pazar

Mozilla Thunderbird Kullanımı



Öncelikle programı indirip çift tıkladıktan sonra ekrana aşağıdaki gibi bir görüntü gelir. Bu görüntü daha önce kullanılan e-posta ile mi yoksa farklı bir e-posta ile giriş yapılacağını sorar. Eğer e-postamızı girdiysek ve programda kayıtlıysa Bunu geç Hesabımı Daha Sonra Yapılandıracağım seçeneğine tıklarız.








Fakat eğer daha önce hiç giriş yapmamışsak veya farklı bir E-posta girişi yapacaksak Bunu Geç Mevcut E-postamı kullanacağım seçeneğine tıklarız. Ekrana aşağıdaki gibi bir görüntü gelir.






Eğer adresimiz varsa o adresle gireriz yoksa Yeni Hesap Al Seçeneğine tıklarız Biz varolan hesabımızı girerek devam ediyoruz. Ve ekrana aşağıdaki görüntü geliyor.






Mail yapılandırma ayarlarını görüyoruz ekranda. 2 şekilde yapılandırma gerçekleşiyor. Önce isterseniz IMAP ve POP3 nedir tanıyalım. POP'tan farklı olarak IMAP, web mail uygulamanız ve e-posta istemcileriniz arasında iki yönlü iletişim sunar. Bu, mail hesabınızla bir web tarayıcısı kullanarak oturum açtığınızda e-posta istemcileri ve mobil cihazlar üzerinde gerçekleştirdiğiniz işlemler (örneğin, bir e-postayı 'iş' klasörüne koyma) anında ve otomatik olarak mail hesabınızda görüneceği anlamına gelir (örneğin; Gmail'de yeniden oturum açtığınızda söz konusu e-posta üzerinde "iş" etiketi görünür).

Ayrıca IMAP birden çok cihazdan e-postanıza erişmeniz için daha iyi bir yöntem sağlar. E-postanızı işte, cep telefonunuzda ve ardından evde kontrol ettiğinizde, IMAP yeni e-postaların her an, herhangi bir cihazdan erişilebilir olmasını sağlar.
Son olarak, IMAP genel olarak daha tutarlı bir deneyim sunar. Buna karşın, POP iletilerin kaybolmasına veya aynı iletilerin defalarca yüklenmesine neden olabilir. IMAP bunu posta istemcileriniz ve web mail uygulamanız arasında iki yönlü senkronizasyon yeteneğiyle engeller. (IMAP ve POP tanıtımında


" http://www.atlantikyazilim.com/destek/23-destek-logo-yazilim/71-mail-hesap-tanimlama.html?showall=&start=1" kaynağından yararlanılmıştır.) Bizde IMAP ı seçip Bitti sekmesine tıklıyoruz Bitti seçeneğinden sonra şu ekran karşımıza geliyor.








Gelin şimdi yukarıdaki ekranın özelliklerini tanıyalım. Öncelikle Postaları indir sekmesi her ne kadar aktif görünmese de asıl hesabınızla giriş yaptığınızda E-postalarınızın görünmesini sağlar. Yeni ileti özelliğini tıkladığımızda ise




Hesap kurulumu E-günceler ve haber beslemeleri mi olsun yoksa haber grubu hesabı mı olsun diye 2 seçenek karsımıza çıkıyor. E-günceler ve haber beslemelerini seçerek ileri sekmesine tıklıyoruz. ama tercihe göre haber grubu günceleri de seçilebilir. Daha sonra hesap adının girileceği aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılıyor.








Biz ismi aynen bırakıyoruz ve ileri tuşuna basıyoruz. ve aşağıdaki ekranda oluşumunu tamamlama ekranıdır yani en son aşamadır.






Tamamlandı sekmesine tıklıyoruz ve karsımıza aşağıdaki gibi ileti gönderme sekmesi geliyor. Buradan da iletimizi yazıp gönderebiliyoruz.








Bu pencereyi kapadıktan sonra asıl olan penceremize eklentiler geldiğini görüyoruz. Aşağıda göründüğü gibi.










E-posta seçeneği: Az önce anlattığım başlangıç aşamasındaki gibidir.

Chat aşağıdaki gibi bir ekran gelir.









Kullanmak istediğimiz bir sosyal ağı seçip ilerleyebiliyoruz. Daha sonra kullanıcı adı soruyor. Kullanmak istediğimiz kullanıcı adımızı giriyoruz.









Parola ekranı geliyor. Parolamızı giriyoruz.









Takma adımızı da giriyoruz.









En son işlem olarak tamamlandı aşaması karşımıza çıkıyor.









Yukarıda ki sekmelerden Sohbet Sekmesi ise bağlantı yapılan facebook sosyal ağındaki kişilerle iletişim kurmamızı sağlar yada farklı bir sosyal ağ üzerinden de iletişim kurabilirsiniz.

Yukarıda ki sekmelerden olan Adres defteri ise hesabına eklediğin varolan kişileri gösterir. yada yeni kişi ekleme silme gibi işlemleri yapar.









Buradaki seçenekler bölümünden ise mail yapılandırmasını yapabiliriz.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder