12 Ağustos 2014 Salı

ARES GALAXY Tanıtım

 
ARES GALAXY Nedir?

        Ares, muazzam bir dosya paylaşım topluluğuna ücretsiz ve doğrudan erişmenizi
sağlayan başarılı bir P2P uygulaması. 2002 yılında Gnutella’dan ayrıldı ve o zamandan beri güçlü ve bağlı bir kullanıcı tabanı oluşturuyor.
        Eşler arası (P2P) paylaşım dünyasının başlıklarını Bittorrent ve Gnutella kaplamış olabilir; ama onların hemen arkasından Ares geliyor. Ares’i kurmak sadece birkaç dakika alıyor ve arayüz, herkesin kendini rahat hissedeceği kadar basit.
        Ares’i başlattığınızda, ağ üzerinde paylaşmak isteyebileceğiniz dosyaları bulmak için bilgisayarınızı otomatik olarak taramanıza izin veriyor. Yeni kullanıcılar karmaşık yapılandırma işlemi olmadığını öğrenmekten mutluluk duyacaklar; yapmanız gereken tek şey ara sekmesini seçmek ve istediğiniz dosyanın adını yazmak. Dosya bulunduğunda indirmeye başlamak için çift tıklamanız yeterli. Aktarım sekmesinde ilerlemeyi görebilirsiniz. Son güncelleme bittorrent desteği de sunuyor ve Ares’i tonlarca yeni içeriğe dahil ediyor. Diğer kullanıcılarla iletişim kurmaktan hoşlanıyorsanız sohbet sekmesine tıklayın ve binlerce açık kanaldan birine bağlanın. Ares’i daha iyi kullanma konusunda ipuçları alabilir, diğer kullanıcıların hangi dosyaları önerdiğini sorabilir veya sadece genel yaşamınızdan bahsedebilirsiniz. Sohbetinize ifadeler bile ekleyebilir ve gözde sohbet kanallarınızın listesini tutabilirsiniz.
        Tüm P2P programlarının içinde belki de en geniş ön izleme ekranını Ares sunuyor. Arayüzü ekrana sığdırabilir veya tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu, doğru filmi indirdiğinizden emin olmanın veya indirmelerinize bir göz atmanın harika bir yolu.
        Gnutella’dan ayrılan diğer iki proje olan WinMX veya FileNavigator’dan farklı olarak, Ares akıbeti bilinmeyen uygulamalara katılmadı ve giderek büyüyen bir kullanıcı topluluğunu bir araya getiriyor. Ancak aynı eski sorunlar var gibi. Çoğu Ares kullanıcısına göre, uygulama bir dosyanın aranmasını veya indirme işlemlerinin başarıyla tamamlanmasını zorlaştıran bağlantı sorunları yaşıyor. Bazı kişilerse Ares’in tüm dünyada kullanılan Gnutella’dan daha küçük bir kullanıcı ağına sahip olmasına ve Gnutella kadar geniş indirme kaynağı sunmamasına üzülüyor.
        Ares azimli bir proje ve eDonkey gitmişken onun halen var olması güvenilirliğinin bir göstergesi. Güçlü bir kullanıcı topluluğu, sade arayüzü ve harika bir önizleme sayfası ile çoklu sohbet hizmeti sayesinde halen güçlü bir paylaşım hizmeti.
        Ares, internet üzerinde dosya paylaşmak isteyen herkes için iyi bir P2P uygulaması seçeneği.


ARES GALAXY Nasıl ve Kim Tarafından Geliştirildi?  

        10 yıl önce Justin Frankel adlı bir adam Peer to Peer ağların ilk adımı attı. Frankel aslında bugün bile hala ününden bir şey kaybetmemiş olan Gnutella'dan önce imza attığı başka bir projeyle adını duyurmuştu. Popüler MP3 çalar Winamp'ın yazılımcısı olan Frankel'in asıl amacı ise internet kullanıcılarının yasal engellere takılmadan özgürce dosya paylaşabilecekleri bir sistem oluşturabilmekti. MP3 paylaşım sistemi Napster mahkemede suçlu bulunduktan sadece 3 ay sonra piyasaya tanıttığı Gnutella, kullanıcıların kendi bilgisayarlarındaki dosyaları, diğer kullanıcılar ile paylaşması mantığını temel alıyordu.


ARES GALAXY Artıları - Eksileri

Artıları

  • Büyük önizleme ekranı
  • Dahili tarayıcı
  • Bağımsız ve hızlı kullanıcı ağı
  • Bilgisayarınızdaki dosyaları otomatik tarama özelliği

Eksileri

  • Bağlantı sorunları
  • Gnutella'dan daha az kaynak


SEED Nedir?

        Seed sözcük anlamı olarak "tohumlamak" demektir. Bir torrent dosyasının seed edilmesi ise o dosyanın tamamına sahip kullanıcı(lar)ın dosyayı tohumlaması ve diğer kullanıcıları beslemesi demektir. Bu kişiler o sırada sadece seed ederler ve dosyanın yarım kalmasını engellerler. Bu tohumlama işini yapan kişiye de "seeder" denir. Seeder'lar paylaşımcı insanlardır. Torrent dosyasını hızlı bir şekilde yaymanın en iyi yolu dosyanın tamamını indirseniz dahi bir süre sadece seeder olarak dosyayı diğer kullanıcılara yaymaya devam etmenizdir.












    Kaynakça
    • ares.tr.softonic.com
    • chip.com.tr/haber/dosya-paylasiminin-atasi-10-yasinda_19011.html
    • http://www.torrent-oyun.com/index.php?topic=24500.0

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder