27 Ağustos 2014 Çarşamba

OPENOFFICE Kullanım Ve Arayüz

Openoffice Genel Arayüzü















OPENOFFICE BİLEŞENLERİ Ve ARAYÜZLERİ
1.Metin Belgesi

Microsoft Word ile benzer bir görünüme sahip olan sözcük işlemci kullanıcıya birçok işlevsel ve yararlı araç sunar. Ek bir yazılım gerektirmeden PDF dosyası oluşturabilir veya HTMLbelgelerinizi sunduğu WYSIWYG bir ortamda düzenleyebilirsiniz.












2.Hesap Tablosu
Microsoft Excel'e benzeye bir hesap tablosu yazılımıdır. Hesap tablosu Excel'in sahip olmadığı bazı olanaklara da sahiptir. Örneğin tablolarınız direk PDF dosyası olarak yaratmanıza olanak sağlar.













3.Sunum
Microsoft PowerPoint'e benzer bir sunum yazılımıdır. Sunumları Adobe Flash (SWF) dışa aktarma ve Flash yüklü bilgisayarlarda oynatma yeteneğine de sahiptir. Microsoft PowerPoint'in ppt dosyalarını okumak ve sunumları PDF olarak dışa aktarma yeteneklerini de içerir.

















4.Çizim
CorelDRAW gibi bir vektörel grafik editörüdür. Scribus ve Microsoft Publisher gibi masaüstü yayıncılık yazılımları ile benzer özelliklere sahiptir.
















5.Veritabanı
Microsoft Access'e benzer bir veritabanı yazılımıdır.













6.Formül
Matematik formülleri yaratmak ve düzenlemek için bir araçtır. Microsoft Denklem Düzenleyicisi'ne benzer. Formüller diğer OpenOffice bileşenlerinin içine gömülebilir. Birçok fontu destekler ve PDF olarak dışa aktarım seçeneğine sahiptir.














KAYNAKÇA
http://tr.wikipedia.org/wiki/Apache_OpenOffice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder