14 Mayıs 2019 Salı

FreeCAD (TANITIM)



FreeCAD 



CAD Nedir ?


CAD (Computer Aided Design) ingilizce kelimesinin baş hafrlerinden oluşmaktadır. Bilgisayar destekli tasarım anlamına gelmektedir. CAD ve teknik resim çizimlerinde kullanılır. 


FreeCAD nedir ?


FreeCAD genel amaçlı 3D CAD modelleme programıdır. Tamamıyla Açık Kaynak (GPL &LGPL Lisansı) altında geliştirilmektedir . FreeCAD, makina mühendisliği ve ürün tasarımı alanlarını hedeflemektedir fakat mühendislik çerçevesi içerisinde mimari ve diğer mühendislik alanlarıyla birlikte daha geniş bir kullanıma uygundur.

    FreeCAD Catia, SolidWorks veya Solid Edge ile benzer özelliklere sahiptir, ve bu nedenle MCAD, PLM, CAx ve CAE kategorileri içerisindedir. Parametrik temelli modelleyici özellik ile çekirdek sistemi değiştirmeksizin ek işlevselliği basit bir şekilde sağlayan modüler yazılım mimarisine sahiptir.

 FreeCAD'in önemli bir diğer konusu da Bilimsel Hesaplama alanında ağırlıklı olarak bütün açık-kaynak kütüphanelerini kullanmasıdır. Bunların arasında OpenCascade güçlü bir CAD çekirdeği, Coin3D, OpenInventor cisimleştiricisi, Qt dünyaca ünlü UI framework ve Python mevcut en iyi betik dillerinden biri. FreeCAD'in kendisi de diğer programlar tarafında bir kütüphane olarak kullanılabilir.

    FreeCAD çoklu-platform tam desteklemekte ve şu anda Windows, Linux/Unix ve Mac OSX sistemlerinde kusursuz çalışmaktadır. 


Resim

FreeCAD projesi hakkında

FreeCAD projesi, geçmiş sayfasında açıklandığı gibi, 2001 yılında başlamıştır .
FreeCAD, gönüllü geliştiriciler ve kullanıcılar topluluğu tarafından korunur ve geliştirilir. Katılımcılar, FreeCAD üzerinde boş zamanlarında gönüllü olarak çalışırlar. FreeCAD'in dilediğiniz her şeyi içereceğini veya içereceğini garanti edemezler, ancak genellikle ellerinden gelenin en iyisini yaparlar! Topluluk , fikirlerin ve kararların çoğunun tartışıldığı FreeCAD formunda bir arada. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder