23 Mayıs 2019 Perşembe

Free Download Maneger FDM (Tanıtım)



  Merhaba, Bu gün sizlere internetten kolay bir şekilde indirme yapmanızı sağlayan ve aynı zamanda ücretsiz bir yazılım olan Free Download Manager'in (FDM) ne olduğu, kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi vereceğim.


Bu yazılım 2007 yılında piyasaya çıkmış ve 2.5 versiyonundan sonra ücretsiz hale gelen, 3.0.850 sürümü itibariyle kodlarını kullanıcılarla paylaşan açık kaynak kodlu bir yazılımdır.


Neden Free Download Manager kullanmalıyım?


Internet Download Maneger Programına benzer bir yapıya sahiptir. Günümüzde bir çok kişi IDM'yi kullanmaktadır fakat lisans sorunları yüzünden kullanıcılar alternatif programlar arama yoluna gidiyor.
İnternetten indirme yapma programları arasında en popüleri Internet Download Maneger olsa da son dönemlerde Free Download Magener yükselişe geçerek bir çok kullanıcı tarafından duyulmaya ve kullanılmaya başladı.

Özellikler açısından FDM’nin, Internet Download Manager’dan aşağı kalır bir yanı yok. Hemen, hemen pek çok konuda aynı özelliklere sahip olan FDM, artı olarak topluluk desteği ile sürekli güncellenmekte ve geri bildirimler ile beslenmektedir. Çalışma şekli bakımından indirilmek istenen dosya linkini otomatik olarak algılayan FDM, internet üzerinde hemen her platformda sorunsuz olarak çalışmaktadır.


Oldukça anlaşılır bir şekilde organize edilmiş bir arayüz sayesinde bilgisayarı çok iyi kullanamayan kullanıcıların bile rahatça bu programı kullanabilmesi sağlarken ileri seviye kullanıcılar için de gelişmiş seçenekler sunmaktadır. Ayrıca Türkçe dil desteği sunması programı kullanmayı oldukça kolay hale getirmiştir.

Aynı zamanda Free Download Maneger'ın dosyaları otomatik yakalama fonksiyonu da vardır, bu sayede linki kopyalamanıza gerek kalmadan kolayca indirmek istediğiniz herhangi bir şeyi (video, müzik) kolayca indirmenize olanak sağlar. Ayarlarından hangi tarayıcılarda otomatik indirme olacağını seçebilir, otomatik yakalamayı açıp kapatabilirsiniz. Bu sayede sizin sadece dosya indirmek istediğinizde karşınıza çıkarak sizi rahatsız etmemiş olur.

Free Download Maneger'ın diğer özellikleri
  • Dosyaları parçalayarak indirme özelliği sayesinde çok daha hızlı bir indirme sağlar. 
  • Varsayılan antivirüs yazılımıyla indirilecek dosyayı kontrol eder. 
  • Bant genişliği kullanımını düzenleme sayesinde interneti aynı zamanda kullanmanız gerekiyorsa indirme hızını arttırıp azaltabilirsiniz. Maksimum seviye sizin internetinizin indirme hızıyla doğru orantılıdır.
  • BitTorrent desteği sayesinde torrent indirmeleri için ayrı bir programa ihtiyaç duymazsınız.
  • Farklı kaynaklar üzerinden eş zamanlı indirme yapabilirsiniz. 


Ücretsiz ve kolay kullanımı sayesinde piyasadaki indirme yöneticileri arasında popülerlik kazanan Free Download Maneger'ın beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum, kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder