23 Mayıs 2019 Perşembe

Free Download Maneger FDM (Kullanım)


Free Download Maneger'i açtığımızda ilk olarak aşağıdaki resimdeki gibi bir ana ekranla karşılaşıyoruz. (Bu tanıtım FDM 5.1 sürümü kullanılarak hazırlanmıştır.)

Şekil 1: Arayüz

Ana ekranda neler bulunduğundan temel olarak bahsedecek olursak;

1.) Resimde görüldüğü üzere üzerinde "+" simgesi bulunan buton yeni bir indirmeye başlamamıza olanak sağlıyor. 

2.) İndirme kuyruğunda olan tüm dosyaları indirmeye başlamamıza yarar. Bir dosya seçiliyse sadece o dosyayı indirmeyi sağlar.

3.) İndirme kuyruğundaki tüm dosyaları duraklatmaya yarar.  İndirmeyi başlatma butonunda olduğu gibi eğer tek bir dosya seçili ise sadece o dosyayı duraklatabiliriz.

4.) Tüm dosyaları veya sadece seçili dosyaları silmemize yarar.

5.) Dosyaların konumunu değiştirmemize olanak sağlar. Taşıyacağımız dosyaları seçerek bu butona bastığımızda taşımak istediğimiz konumu seçeriz ve dosyalarımızı o konuma taşıyabiliriz.

6.) İndirdiğimiz dosyalar arasında arama yapmamızı sağlar. 

7.) FDM'nin seçeneklerine ulaşabileceğimiz butondur.

8.) Bu bölüme indirmek istediğimiz URL'yi kopyalayarak kolayca indirmeye başlayabiliriz.


FDM ile İndirme Yapmak

Free Download Maneger'de indirme yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

Şekil 1'deki 1 numaralı "+" butonuna tıkladığımızda karşımıza bir URL ekleme bölümü çıkıyor. Bu bölüme indirmek istediğimiz linki yapıştırıyoruz. Örneğin YouTube'dan bir video indirmek istediğimizde, indireceğimiz videoyu açıyoruz. Url'sini kopyalayarak FDM'ye yapıştırarak tamam butonuna tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor.
Şekil 2: İndirme Ayarları
Bu bölümde ilk dosyanın nereye ineceğini seçiyoruz. Daha sonra dosyanın yeni adını ve son olarak da kalitesini seçmemizi istiyor. Kalitesini seçerken dosyanın uzantısı ve kaç megabayt olduğunu da görebiliyoruz. Ayrıca FDM bu bölümden indireceğimiz videonun sadece sesini indirebilmemize de olanak sağlıyor. Bu bölümde ayarları değiştirmezsek varsayılan ayarlar seçili geliyor ve indir diyerek indirmeye başlayabiliyoruz.

İndirme başladığında ana ekranda aşağıdaki gibi görünüyor.
Şekil 3: İndirme paneli

Ana ekranda hem daha önce indirdiklerimizi hem de o anda indirmesi devam eden dosyaları görebiliyoruz. İndirmesi devam eden dosyalara baktığımızda durum menüsü altında indirmenin yüzde kaçının tamamlandığı, tahmini kalan süre, hız menüsü altında anlık indirme hızı, Boyut menüsü altında dosyanın indirilen boyutu/Dosyanın tamamının boyutu ve eklendi menüsü altında eklenme saatini görebiliyoruz. 
Daha önceki indirilen dosyalarda Durum ve hız menüsü boş oluyor. Bu sayede indirilmiş olduğunu anlayabiliyoruz.

Seçenekler


Seçenekler menüsüne baktığımızda karşımıza 5 tane ana başlık çıkıyor.

Seçenekler menüsü kolay ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmış.Türkçe dil desteği olması programı rahatça kullanabilmemize olanak sağlıyor. 
Seçeneklere baktığımızda başlıca yapabileceklerimiz:
Dil ayarları, Tema ayarı, Programın güncelleme bilgisi ayarları, Tarayıcı bağlantı ayarları, Torrent bağlantı ayarları, indirme - yükleme hızlarını belirleyebileceğimiz ayarlar, Geçmiş indirmelerin ayarları  gibi pek çok seçenek mevcut. Girip inceleyerek kolayca anlaşılabilen bir seçenek yapısına sahip.
Bu gün size Free Download Maneger'i nasıl kullanabileceğinizi anlatmaya çalıştım. Daha önceki FDM yazılarıma bakarak kolayca kurabilir ve kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder