27 Mart 2018 Salı

KEEPASS (Tanıtım)





KEEPASS



      Keepass oldukça güvenli bir programdır.Programın açık kaynak kodlu olması sayesinde, herhangi bir şirketin bünyesinde değildir ve tüm kullanıcılar tarafından denetlenen bir yapı olarak düşünülebilir. Açık kaynak kodlaması ile program üzerindeki açık bulunursa herhangi bir kullanıcı tarafından fark edilir ve çok kısa bir sürede düzeltilebilir. Keepass AES-256 Bit gibi oldukça güçlü bir şifreleme algoritması kullanılır. AES 256 bit günümüzde kırılamayacak kadar güçlü ve karmaşıktır.



         İnternet güvenliği ile uğraşan BitDefender adlı şirketin yapmış olduğu araştırmaya göre, kullanıcıların  %75' nin e-posta ve sosyal medya hesapları için aynı şifreyi kullandıkları ortaya çıkmıştır. bu durum çok tehlikelidir çünkü bir hesabınızın şifresinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi diğer bütün hesaplarınızı da tehlikeye atar. bu durumun tehlikeli olmasına rağmen neden bütün insanlar aynı şifreyi kullanıyor? Bu sorunun cevabı ise insanlar farklı farklı şifreler ezberlemek istemiyor, istese bile bir süre sonra unutuluyor. 


    Windows, Linux ve MacOs X desteği olan özgür ve ücretsiz bir şifre yönetim yazılımıdır. Kullanımı oldukça basit bir programdır. Programı indirdiğimiz zaman varsayılan dil İngilizce olarak geliyor. Türkçe kullanmak isterseniz Türkçe dil dosyasını indirmeniz yeterli olacaktır.


                 

                KAYNAKÇA


            *https://uzmanim.net/soru/keepass-nedir-keepass-nasil-kullanilir/77057

            *http://teknolojikanneler.com/sifrelerinizin-guvenligini-nasil-alirsiniz-keepass/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder