13 Mart 2018 Salı

DrawPile (Tanıtım)






DrawPile, birden fazla kişinin aynı çizim tahtasını internet üzerinden paylaşmasına olanak tanıyan eskiz amaçlı yani projenizi size bir taslak şeklinde size sunan bir çizim programıdır. Çizim bazen bir arkadaşınıza veya meslektaşınıza açıklamanız için çok daha uygun bir yol olabilir. Özellikle bir web sitesi tasarımı fikri veya başka herhangi bir görsel sanat eserini bir başka arkadaşınıza anlatmak istiyor olabilirsiniz. DrawPile, bilgisayarınızdaki bir çizim oturumu düzenlemenizi ve aynı tuvali arkadaşlarınızla paylaşabilmenizi, kelimeler yerine renkler ve fırçalar kullanarak eskiz veya fikir alışverişinde bulunmanızı sağlayan bir uygulamadır.
DrawPile programını çok basit anlamda Paint gibi düşünebiliriz. Çizim şekilleri benzerlik göstermekte ancak en önemli ve en güzel özelliği iş birlikçi bir program olmasıdır. Yani iki veya daha fazla kişinin aynı anda çizim yapabilmesine olanak sağlamaktadır. Arkadaşlarınız IP adresinizi ana adresleri olarak kullanıp oturumunuza bağlanabilir ve çizimlerinizi görebilir ayrıca kendileri de çizebilirler. Sunucu etkinken, daha fazla bağlantıyı reddetmek ve tahtanın katman denetimlerini kilitleme seçeneğine sahipsiniz.
DrawPile’i Windows işletim sistemine sahip olan tüm bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Ücretsiz hizmet sunmasından dolayı, Photoshop gibi daha sık kullanılan bir programın önüne geçebilecek cinsten. Çünkü hem ulaşmak kolay, hem birçok kullanıcı aynı anda  paylaşım yapabiliyor hem de tasarım ve görsellik açısından çekici bir zenginliğe sahip.
Lisans olarak GNU General Public License, yani Genel Kamu Lisansı (GNU GPL ya da GPL) yaygın kullanılan bir özgür yazılım lisansına sahiptir.


Kaynakça:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder