20 Mart 2018 Salı

Inkscape (Tanıtım)





Inkscape nedir?

Inkscape, GNU Genel Kamu Lisansı ile dağıtılan, özgür ve ücretsiz bir vektörel grafik düzenleme yazılımıdır. 



Inkscape profosyonel kalitede vektör grafik yazılım programıdır. Logo hazırlayabilir, çizimler yapabilir ve afişler hazırlayabilirsiniz.  Vektörel grafik çizimleri için el yatkınlığı çok önemlidir. Bunu pratikte geliştirmek Inkscape için gerçekten güzel bir programdır. Açık kaynak bir yazılım olduğu için ücretsiz kullanabilirsiniz. Profesyonel tasarımcılar da dahil olmak üzere dünya çapında grafikerler Inkscape'i tercih ediyorlar.

Neden inkscape?



Inkscape, Adobe Illustrator, Corel Draw, Freehand veya Xara X'e benzer ancak Inkscape'i ayrı kılan, yerel formatta açık XML tabanlı W3C standardı olan Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri (SVG) olmasıdır. 



Inkscape amacı nedir?



Inkscape'in yazılım gelişimi, açık kaynak standartlarına uymaktadır ve kullanıcı topluluğuna sağlam ve kullanılabilir bir ürün sunması amaçlanmıştır. 



Inkscape’nin dili nedir? Ve hangi işletim sistemlerinde çalışır?



C ++ derleyicisi ile Sodipodi kod tabanı çalışılarak 'Inkscape' oluşturulmuştur. Çapraz platformdur, yani Windows, Mac OS X ve Linux dağıtımlarında çalışır. 



Inkscape nerelerde kullanılır?



Inkscape uygulaması, çok çeşitli endüstrilerde (pazarlama / markalama, mühendislik / CAD, web grafikleri, karikatürlüme) ve kişisel kullanımlarda kullanılmaktadır. Tüm Inkscape projeleri, web tarayıcıları veya ticari yazıcı odalarına uygun formatlar da dışa aktarılabilir. 



Inkscape Nereden yüklenir?



Programı bilgisayarınıza bu https://inkscape.org/en/download/ linkten indirebilirsiniz. Açılan sayfada bilgisayarınızda kullandığınız sisteminin logosunu tıklayarak indirme işlemini başlatabilirsiniz.



Kurucusu ve Takım üyeleri



Kurucusu Nathan Hurst ' tur. 




Takım Üyeleri

  1. Josh Andler 
  2. Ted Gould 
  3. Bryce Harrington 
  4. Martin Owens 
  5. Tavmjong Bah 
  6. Chris Rogers 
  7. Marc Jeanmougin 









Kaynakça

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder