20 Mart 2018 Salı

HandBrake Tanıtım

HandBrake nedir?

HandBrake, Linux, Mac ve Windows için kullanılabilen açık kaynaklı bir video kod dönüştürücüdür. Herkes ücretsiz videolar dönüştürmek için HandBrake'i kullanabilir.

HandBrake bir post prodüksiyon aracıdır. Temel amacı, videoları desteklenen kaynak biçimlerinden MP4 veya MKV biçimine dönüştürmektir. Kaynak videonuz da değişiklik yapmak isterseniz lütfen uygun bir video düzenleme yazılımı kullanın.




HandBrake kelimesi ingilizce anlamıyla Hand(el) ve Brake(fren) kelimelerinin birleşimidir. Türkçe tam olarak karşılığı ise El Freni demektir. Bu isim, farklı işletim sistemlerinde çalışmayan ve karşımıza "Desteklenmeyen Dosya Türü" ya da "Bilinmeyen  Dosya Formatı" şeklinde çıkan uyarılara çözüm niteliğinde olmuştur.



HandBrake ne yapar?

HandBrake, sahip olduğunuz videoları alır ve cep telefonunuzda, tabletinizde, TV medya yürütücünüzde, oyun konsolunda, bilgisayarınızda veya web tarayıcınızda çalışan yeni videoları modern video formatlarını destekleyen hemen hemen her şeyi yapar.

HandBrake, tüketici ve profesyonel video kameralar, telefon ve tablet gibi mobil cihazlar, oyun ve bilgisayar ekran kayıtları, DVD ve Blu-ray diskler gibi en yaygın video dosyaları ve formatlarla çalışır. HandBrake, bu Kaynaklardan yeni MP4 veya MKV video dosyaları oluşturmak için Libav, x264 ve x265 gibi araçları kullanır.

Handbrake şunları yapar:


  • Neredeyse her bir videoyu MP4 veya MKV'ye dönüştürür
  • Videoyu kırpar ve yeniden boyutlandırır
  • Eski ve düşük kaliteli videoyu restore eder
  • Belirli ses türleri için dönüşüm olmadan geçiş sesi
  • Belirli ses türleri için ses seviyesi seviyelerini ve dinamik aralığını ayarlayın
  • Mevcut altyazıları koruyun ve yumuşak altyazıları (metin olarak saklanan altyazılar) ekleyin veya kaldırın.

HandBrake, cihazınızda orijinallerinden daha az depolama alanı alan daha küçük videolar da yapabilir.

HandBrake Ne Yapmaz?


  • Birden fazla video klibi bir araya getirmez
  • Dönüşüm olmadan video geçişi (video her zaman dönüştürülür)
  • Blu-ray, AVCHD veya DVD diskleri oluşturmaz
  • Kokteyller yapmaz (henüz)

HandBrake ayrıca herhangi bir türde kopya korumasını bozmaz veya atlatmaz. Dijital Hak Yönetimi (DRM) kullanan video dosyaları ile çalışmaz. Bununla, sınırlı olmamakla birlikte iTunes, Amazon Video, Netflix veya diğer çevrimiçi sağlayıcıların ve birçok ticari DVD ve Blu-ray disklerin korunan içeriğini kopyalayabilirsiniz.

Windows için AnyDVD HD ve Linux, Mac ve Windows için MakeMKV gibi uygulamalar, HandBrake'in açabileceği DVD ve Blu-ray disklerin kopyalarını oluşturabilir, orijinal disklerdeki yıpranmayı azaltır ve genellikle kötü şekilde yönetilen veya başka şekilde kırılmış disklerde ki hataları düzeltebilir.

Sahip olmadığınız veya kopyalamaya hakkı olmayan materyalleri kopyalamak için HandBrake veya başka bir uygulama kullanmayın. Herhangi bir materyali kopyalama hakkınızdan emin değilseniz, hukuk danışmanınıza başvurmalısınız.


Kaynak:https://handbrake.fr/

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder