20 Mart 2018 Salı

Android Things(Tanıtım)




Android Things(Nesnelerin İnterneti )Nedir?

     Androind things; google firmasının nesnelerin interneti(Internet of thing)eko sistemi için geliştirmiş olduğu işletim sistemidir.
Android Things ile IoT eko sisteminde bende varım diyen Google,basit ve hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.Mevcut Android geliştirme araçlarını API'leri ,kaynakları ve başarılı bir geliştirici topluluğunun kullanılmasını sağlayan Google,Androind Thing ile çeşitli tüketici ,parakende ve endüstriyel uygulamalar için geleceğin işletim sistemi olacak gibi duruyor.Programlama bilgisi olmayan bile Androind programları geliştirilmesi için birçok araç üretilmiştir. MIT tarafından geliştirilen "Androind App Invertor "bunlardan birisidir.
   Google'ın  Androind Things'i dikkat edilen noktalardan biride donanım tasarlama bilgisi olmayan birinin bile ,profesyonelce hazırlanmış  things modüllerini cihazlarını üretilmelerini ve seri üretim ihtiyaçlarını da bu yöntem ile giderilmektedir.Bu platform bize hazır bir işletim sistemi ve hazır bir donanım çözümü getirmektedir.

   Android Things SoC, RAM, Flash Storage, WiFi, Bluetooth ve diğer komponentleri desteklemektedir. Google tarafından üretilen çözümler ile beraber 3. parti üreticilerin kullanıma sunduğu donanım desteklerini de projelerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Android Things tarafından desteklenen donanım listesi şu şekildedir;

             Intel® Edison
             Intel® Joule
             NXP Pico i.MX6UL
             Raspberry Pi 3
             Adafruit Project Kit
             Pimoroni Rainbow HSparkfun Project Kit

Tarihsel Gelişimi

     1991 yılında Cambridge Üniversitesi'ndeki yaklaşık 15 akademisyenin kahve makinesini görebilmek için kurduğu kameralı sistem o günün koşullarında değerlendirildiğinde ufuk açıcı bir uygulamaydı. 2001 yılına kadar kullanılan sistem, kahve makinesinin görüntüsünü dakikada üç kez bilgisayar ekranlarına gönderiyordu. Çevrimiçi ve gerçek zamanlı olması sebebiyle "nesnelerin interneti" kavramının ilk örneği olarak tarihte yerini aldı.
1994 yılında giyilebilir teknolojilere ait ilk örnekler ortaya konulmuştur. Xerox firması tarafından geliştirilen “Forget-Me-Not” isimli giyilebilir demo ürünü, insanların aktivitelerini kaydetmeyi amaçlamış olup; Steve Mann tarafından geliştirilen giyilebilir kablosuz ağ kullanan web kamera ile hayatın her anı kaydedilmeye başlanmıştır.1995 yılında GSM isimli iletişim protokolünün kullanımı ile başlayan ve çok hızlı bir şekilde yayılan mobil cihazların kullanımı ile makineden makineye iletişim başlamıştır.1996 yılında General Motors tarafından üretilen On Star ürünü ile uzaktan arabaların kontrol edilebilmesine olanak sağlanmıştır. Daha sonraki yıllarda gerek internetin gerek bilgisayar ve mobil teknolojilerin gerekse de yarı iletken teknolojisinin çok hızlı bir şekilde yaygınlaşması ve ucuzlamasıyla birlikte arabalardan ,kitaplara, elektrikli aletlerden yiyeceklere, buzdolaplarından su ısıtıcılarına ,akıllı binalardan ayakkabılara kadar aklınıza gelebilecek her nesne teknolojiler aracılığıyla birbirleri arasında iletişime geçmektedir.


Kaynaklar:

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder