17 Nisan 2018 Salı

PeaZip Kullanımı

    PEAZİP KULLANIMI

     PeaZip dosya sıkıştırma programını kullanabilmek her seviyeden kullanıcı için oldukça kolaydır. PeaZip, herhangi bir dosya yönetim programı kadar basit bir şekilde kullanılabiliyor. Bunun yanında PeaZip’in RAR olarak sıkıştırılmış olan bir dosyayı, ZIP formatına dönüştürebildiğini de belirtmemiz gerekmektedir. 
     Kullanımı da kurulumu kadar kolay olan PeaZip programını indirdikten sonra masaüstünüzde

ikonu karşımıza çıkacak. İkona çift tıklayıp programa giriş yaptığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecek.






    Kurulum esnasında 7. adımda programın kullanılacağı dili seçmemiz istenmişti hatırlarsanız. Türkçe kurulum ve kullanım sağlamak istiyorsanız lütfen 7. adımda Türkçe TR seçeneğini seçiniz.

     Şimdi gelelim programımızı kullanırken sık sık işimize yarayacak olan menülerimize,






 İlk olarak File yani Dosya menümüz ile başlayalım.





 File yani Dosya menümüzden sonra sırada Edit Seç menümüz var. 


 

 Dosya seçim işlemlerimizi rahatlıkla gerçekleştirdiğimiz Seç menümüzün hemen sağ tarafında Browser yani gezgin menüsü bulunuyor. gelin şimdi gezgin yani Browser menüsüyle neler yapabiliriz inceleyelim.
 Browser menüsüyle bilgisayarda buluna diğer klasörlerle etkileşime geçip düzenlemelerimiz gerçekleştirdikten sonra sıradaki menümüz Organize yani Görünüm menüsü;






Araçlar menüsü ile dosyalarımıza parola koyup korunması ve güvenirliğini arttırabiliriz. 



    Şimdi yine sık sık kullanacağımız alt menülerimizden Add,Convert,Extract,Text ve Secure Delete menülerimizi inceleyelim.


     ADD(EKLE): Bir dosyayı zip,rar gibi uzantılara dönüştürerek sıkıştırmayı sağlayan butondur.
     CONVERT (DÖNÜŞTÜR):Sıkıştırılmış bir dosyayı başka bir sıkıştırma uzantısına dönüştürmeye yarar.aynı zamanda hiç sıkıştırılmamış bir dosyayı da dönüştürebilmektedir.
     EXTRACT(ÇIKART):Sıkıştırılmış dosyayı kolay kullanılabilir hale getirmeye, zip uzantısından kurtarmaya yarar.
     TEST(TEST ET):Sıkıştırılmış dosyanın içerisinde bir bozukluk olup olmadığını,sıkıştırılırken hasar aldığını ya da almadığını kontrol etmeye yarar.
     SECURE DELETE(GÜVENLİ SİL):Sıkıştırılmış dosyayı güvenli bir şekilde yerel diskinizde silmeye yarar.

Şimdi son olarak bir sıkıştırma örneği yapalım.İlk olarak masaüstü ya da bilgisayarınızın herhangi biriminde bulunan dosyanızı belirleyin. ardında programda ADD(ekle) butonuna tıklayın. ardından seçmiş olduğunuz dosyanızı sürükleyerek program sayfasına bırakın ardından OK(tamam) butonuna tıklayın. sıkıştırılmış dosyanız kullanıma hazır.



Günlük kullanım için yukarıdaki bilgiler sizin için yeterli olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder