10 Nisan 2018 Salı

PDFCREATOR KURULUM

PDFCREATOR KURULUM



PDF Creator bir Windows yazılımıdır. Açık kaynak kodlu ücretsiz bir PDF dönüştürme programıdır. Sahip olduğunuz tüm yazılı dökümanları PDF dosya biçimine dönüştürebilir, okunmalarını kolaylaştırabilirsiniz. Mevcut PDF dokümanlarınızın boyutlarını küçültmek için kullanabilirsiniz.



Programı indirmek için http://www.pdfforge.org/pdfcreator sayfasından download kısmına tıklayarak indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.







Kurulumda kullanacağınız dili doğru seçtiğinizden emin olmalısınız ve standart bir kurulum gibi ilerleyerek kurulumu tamamlayın.



 Bu kısımda PDFCreator'u expert setting yani gelişmiş ayarlar ile birlikte yüklemeyi seçebilirsiniz.


 PDFCreator kurulumunun bu adımında program ile kurmak istediğiniz bileşenleri seçiyoruz. Firefox, Internet Explorer ile uyumlu çalışması için bu seçenekleri işaretleyerek indiriyoruz.


Devam ettiğimizde programı nereye kurduğumuz, kurulum tipi ve az önce seçtiğimiz bileşenler hangileri bununla ilgili bilgi veriliyor. Onayladığımız zaman kuruluma başlıyoruz.











İşlemi bitirdiğinizde yazıcılar arasında PDFCreator'u görebilirsiniz. 









Yazdıra bastığımızda karşımıza çıkacaktır. Eğer PDFCreator seçeneği gelmezse listeden seçmeniz gerekecek.

Yazdırma işlemine başladığımız zaman kaydedilecek konumunun, dosya adının düzenlendiği pencere açılacak. Düzenlemeniz gereken bilgileri eksiksiz girdiğinizde kaydetmek için SAVE butonunu kullanarak PDF şeklinde dosya oluşturma işlemine başlayacaktır.





PDF Creator kullanarak gönderceğiniz e-postaları da PDF'ye çevirebilir ve bu şekilde gönderebilirsiniz. Güvenlik özelliği yani şifreleyebilme özelliğini kullanabiliriz. Bu program ile dosyalarınızı sadece PDF formatına dönüştürmez, aynı zamanda PNG, JPG, TIFF, BMP, PCX, PS, EPS formatlarına dönüştürmek için de kullabilirsiniz. Tek seferde birçok dosyanızı tek bir PDF dosyasında birleştirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder