10 Nisan 2018 Salı

Notepad++ v7.5.6 (Kurulum)

Notepad++ v7.5.6 Kurulumu ve Ayarlar


Kurulumu başlatmak için bilgisayarınıza Notepad++ v7.5.6 sürümünü indiriniz. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı açınız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir dil seçeneği penceresi gelecektir.


Gelen dil seçeneği penceresinden dilinizi seçip ok butonuna basarak devam edin.




Gelen pencerede sizi kuruluma başlamadan önce çalışan programlarınızı kapatmanızı böylelikle kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmadan bazı sistem dosyaları sorunsuz kurulabilir uyarısında ve tavsiyesinde bulunuyor. Bu uyarıyı dikkate aldıktan sonra ileri butonuna basarak devam ediniz. 




Karşınıza kullanıcılar için hazırlanmış lisans Sözleşmesi gelecektir. Burada programın lisans koşulları bulunmaktadır. Kabul Ediyorum butonuna basarak devam edebilirsiniz.




Bir sonraki adımda programı nereye kuracağınıza dair bir pencere önünüze gelecek. Gözat butonuna basarsanız önünüze Klasöre Gözat penceresi gelecektir buradan programın nereye kurulacağını seçip tamam butonuna basınız.




Seçiminizi yaptıktan sonra ileri butonuna basarak kuruluma devam edebilirsiniz.




Karşınıza çıkan pencere Notepad++ ın kurulması istenilen bileşenlerini gösteriyor. Bileşenlerin üzerine gelerek açıklama bölümünden açıklamasını okuyabilir ve istenilenlerin seçilmesi için ön taraflarında bulunan kutucuklara tıklayarak seçebilirsiniz.

Bileşenlerin açıklamaları aşağıdaki gibidir;
  • Auto-completion Files
Install the API files you need for the auto-completion feature (Ctrl+Space (Otomatik tamamlama özelliği için gereken API dosyalarını yükleyin (Ctrl+Boşluk) )
  • Plugins
You may need these plugins to extend the capabilities of Notepad++ ( Notepad++ özelliklerini genişletmek için bu eklentilere ihtiyacınız olabilir )
  • Auto-Updater
Keep Notepad++ updated: Automatically download and install the latest updates. ( Notepad++ güncel tutun: En son güncellemeleri otomatik olarak indirin ve yükleyin. )
  • Localization
To use Notepad++ in your favorite language(s), install all/desired language(s). ( Favori dilinizde (dillerinizde) Notepad++ kullanmak için, tüm/istenen dili (dilleri) yükleyin. )
  • Themes
The eye-candy to change visual effects. Use Theme selector to switch among them. ( Görsel efektleri değiştirmek için eye-candy. Aralarında geçiş yapmak için Tema seçiciyi kullanın. )
  • Context Menu Entry
Explorer context menu entry for Notepad++: Open whatever you want in Notepad++ from windows ( Notepad++ için Explorer içerik menüsü girişi: Windows'dan Notepad++'da istediğinizi açın )

İstenilen seçimler yapıldıktan sonra ileri butonu ile kuruluma devam edebilirsiniz.




İleri butonundan sonra çıkan pencere de bileşen seçimi içindir. Bu penceredeki bileşenlere ve açıklamalar ise;
  • Don't use %APPDATA% 
Enable this option to make Notepad++ load/write the configuration files from/to its install directory. Check it if you use Notepad++ in a USB device.

%APPDATA% Kullanma 
Notepad++'i yapılandırma dizininde yükleme dizinine yüklemek/yazmak için bu seçeneği etkinleştirin. Bir USB cihazında Notepad++'i kullanıyorsanız kontrol edin.

  • Allow plugins to be loaded from %APPDATA% \Notepad++\ plugins it could cause a security issue. Turn it on if you know what you are doing.
Eklentilerin %APPDATA% \Notepad++\ eklentilerden yüklenmesine izin verilecek bir güvenlik sorununa neden olabilir. Ne yaptığını biliyorsan aç.

  • Create Shortcut on Desktop
Masaüstüne kısayol oluşturur.


İstediğiniz bileşenin yanındaki kutucuğu işaretleyerek kur butonuna basarak devam edebilirsiniz.




Kur butonuna bastıktan sonra kurulum başlayacak ve yukarıda gördüğünüz pencere çıkacaktır sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur kurulumun bitmesini bekleyiniz.




Kurulum bittikten sonra yukarıdaki pencere açılacaktır. "Notepad++ v7.5.6 programını çalıştır" özelliği seçili ise bitir dedikten sonra Notepad++ programı açılacaktır. Eğer programın açılmasını istemiyorsanız seçimi kaldırın ve bitir butonuna basın böylece kurulumunuzu tamamlayacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder