22 Mayıs 2017 Pazartesi

XOWA

XOWA ücretsiz, açık kaynaklı, çevrimdışı wiki uygulamasıdır.


Özet

XOWA, Wikipedia'yı bilgisayarınıza yüklemenizi sağlayan ücretsiz, açık kaynaklı bir uygulamadır. Çevrimdışı olan tüm kullanıcılara İnternet bağlantısı olmadan erişin.



Özellikler

  • İngilizce Vikipedi'nin eksiksiz bir kopyasını indirin.
  • Tam HTML biçimlendirmesinde 5.0 + milyon makale görüntüleyin.
  • Bir makale içinde resimleri göster. Çevrimdışı görüntü verilerini kullanarak 5.0+ milyon görüntüye erişin.
  • 800'den fazla + diğer wikileri kurun.


  • Çevrimdışı wikiler arasında gezin. "Bu kelimeyi Vikisözlükte arayın" ı tıklayın ve anında sayfayı Vikisözlükte görüntüleyin.
  • Vandalizm veya hataları kaldırmak için makaleleri düzenleyin.
  • Taşınabilirlik için diğer makinelere flash bellek kartına takın.
  • Windows, Linux, Mac OS X, Ahududu Pi ve Android'de çalıştırın
  • Herhangi bir wiki sayfası için HTML'yi görüntüleyin
  • Wikipedia benzeri bir Arama kutusu kullanarak herhangi bir sayfayı başlığa göre arayın
  • Özel: AllPages'i kullanarak sayfaları alfabetik olarak inceleyin
  • Bir sayfada bir kelime bulun.
  • Görüntülenen sayfaların geçmişine erişme
  • En sevdiğiniz sayfaları işaretleyin.






XOWA arabirimi ve başarıları

XOWA, Wikipedia sayfalarını çok iyi gösteriyor ( Şekil B ), bunun benim tarayıcım olmadığını unuttum. Orta tıklamaların artık neden yeni sekmeler açmayacağını anlamak bana birkaç saniye sürdü!

Şekil B

Çevrimiçi Wiki'de mantıklı görünen menüler eksik ancak çevrimdışı kullanım için neredeyse her şey orada. Ana istisna, en azından 0.2.3.0 sürümünde, biraz kirli bir çözüm mevcutsa da yazdırma işlemidir (aşağıya bakın). Ayrıca, hiçbir şekilde bulundu Büyütmek sayfa metni. Bu küçük şikayetlerin yanı sıra, XOWA iyi çalışıyor, ancak ... arayüzün bazı kısımları görünmez. Bu, Linux'un şu anki sürümüyle (Fedora 17 x86_64) genel bir Java sorunu olabilir, ancak yine de, neler olduğunu anlamana kadar oldukça kafa karıştırıcı olabilir.
XOWA içinde hem geçerli sayfadaki (Ctrl + F) metinleri hem de bazı anahtar kelimeyle (Ctrl + Alt + S) ilgili sayfalar için arama yapabilirsiniz. Bununla birlikte, karşılık gelen metin giriş kutuları görünmez. Küçük olmanın yanı sıra pencerenin en uç köşelerinde, sınırları, arka planı, unvanları veya kullanıcılara gerçekte var olduklarını kanıtlamak için başka bir şeyleri yoktur ve giriş için hazırdır. 

Şekil C

Bunu kabul ettikten sonra, arama işe yarıyor 

 Şekil D 

Gezinme "düğmeleri" bile, yani sol üst köşedeki tıklanabilir < "ve"> karakterler gerçekten fark etmek zordur. Bununla birlikte, XOWA Yardım Sayfası, klavyenizle neredeyse her şeyi yapmanız gereken tüm kısayolları ve hileleri listeler.
XOWA'nın bir bölümünü bulmak son derece zor olabilir ... gerçek Wikisler! Karşıdan yükleme tamamlandığında ve XOWA'yı yeniden başlattığınızda, (görünüşe göre) aynı Karşılama sayfasını elde edersiniz. Gerçi endişelenme. Nedeni XOWA yerel Wikilere bağlantıları koyuyorsa o basitçe o sayfanın en altındaki büyük bir anlaşma değil. Eğer görebileceğiniz gibi Şekil E , o düzenlemek veya XOWA içindeki herhangi diğer sayfa sadece yaşamak Wikipedia'da yaptığınız gibi olabilir!

Şekil E


Alternatif olarak, XOWA'ya bazı Wiki'yi doğrudan -url seçeneğiyle açmasını söyleyebilirsiniz:
Java -Xmx256m -jar XOWA_DIR / XOWA_JAR -url 'simple.wikipedia.org/Main Page'

Elbette komut satırı!

XOOA'ya olan bu en kısa tanıtımı en seksi özellikleriyle kapatacağım. Her sayfanın kopyalarını düz HTML (yazdırma için de kullanılabilir!) Veya Wiki biçimi almak için komut isteminde çalıştırabilirsiniz:
Java -Xmx256m -jar ~ / xowa / xowa_linux_64.jar -app_mode cmd -show_license n -show_args n -cmd_text "app.shell.fetch_page ('simple.wikipedia.org/wiki/Linux' 'html');" > Linux.html
Yukarıdaki komut XOWA'ya varsayılan GUI'yi kullanmak yerine komut satırı modunda başlamasını söyler. Son üç seçenek, lisans ve komut satırı bağımsız değişkenlerinin yazdırmasını devre dışı bırakıyor ve verilen sayfanın içeriğini HTML biçiminde STDOUT'a gönderiyor. HTML yerine wiki'yi kullanmak, o sayfanın gerçek Wiki kaynağını döndürürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder