23 Mayıs 2017 Salı

Ares: Kurulumu, Kullanımı ve Kaldırılması

Ares: Kurulumu, Kullanımı ve Kaldırılması

Dünya üzerinde en çok tercih edilen dosya, müzik, video, resim, yazılım ve doküman paylaşım araçlarının başında gelen ücretsiz Ares sizlere sınırsız paylaşım imkanı sunuyor. Sourceforge altında açık kaynak kodlu olarak geliştirilen Ares, güncel olan tüm ses, video,doküman, resim ve yazılımları arayıp bulabileceğiniz bir ortam oluşturuyor.  Son güncelleme ile beraber kazandığı Bittorent desteği ile geniş bir dosya arşivine de kavuşmuş oldu. Popüler bir dosya paylaşım programı olan Ares için indirilmesinden, kurulumuna ve bilgisayarımızdan nasıl kaldırabileceğimize kadar aklımıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir bölüm hazırladık.


Ares Nasıl Kullanılır?

Ares'in nasıl kullanabileceğimize bir göz atalım.
Açık kaynak kodlu olmasının yan etkisini arayüzünde belli etsede kullanımda herhangi bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.
KlasörlerWindows üzerinde paylaşımda olan Müzik, Video, Belgelerim, İndirme gibi klasörlerde bulunan dosyalarınızı paylaşıma açabilir ya da kapatabilirsiniz. Bu bölüm ilgili klasörlerdeki dosyaların indirilme ve yükleme durumlarını göstermektedir.


Ekran
: Basit bir müzik, video oynatıcısıdır. Çalma listenizdeki müzikleri dinlemenize, videoları izlemenize olanak verir. Çalma listenizi isterseniz bilgisayarınızda yüklü olan müzik ve videolardan oluşturabilirken isterseniz indirdiğiniz dosyalardan da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca stream desteği sayesinde tanımladığınız radyo kanalları veya tv kanallarının yayınlarını da aynı oynatıcıda izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.

Arama
: Ses, video, resim, doküman ve benzeri tüm dosyaları aramanıza yarayan bölümdür. Sekmeli yapısı sayesinde aynı anda birden çok farklı içerik aratabilir ve indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Aradığınız içeriği bulduğunuzda yapmanız gereken tek şey sağ tıklayıp “Yükle(nen)” bölümüne tıklamak. Bu işlemden sonra Tranfer sekmesinde indirme işlemi için dosyanız sıraya girecektir. 

Transfer
: Başlanan, yarıda kalan ve iptal edilen indirmelerin kayıt edildiği bölüm. İndirilen dosyadan tutunda geçmiş kayıtlara kadar her şey bu bölümde listelenmekte ve tüm kontrol sizin elinizde. Bu bölümde indirilen dosyaların ön izlemelerini “Ekran” bölümündeki oynatıcınızda izleyebilir veya dinleyebilirsiniz.

Sohbet
: Açık olan ya da sizin açtığınız sohbet odalarında doyasıya muhabbet etmeniz için hazırlanmış farklı bir bölüm.

Kontrol Paneli
: Programın tüm ayarlarını kontrol edebileceğiniz tek nokta. Kullanım kolaylığı bakımından en güzel örneklerden bir tanesi diyebiliriz. Menüler arasında dolaşmaktansa size tek bir ekranda tüm menüleri sunmakta. Bu bölümde kısaca:
1 Dil seçimlerinizi yapabilirsiniz.
2 Dosya indirme klasörünüzün ismini değiştirebilirsiniz.
3 Sohbet bölümünü için gerekli değişiklikleri gerçekleştirbilirsiniz.
4 Proksi ayarlarınızı değiştirerek vekil sunucular üzerinden dosya indirme işleminine izin verebilirsiniz.
5 Torrent desteği ile beraber gelen Magnet linkler ve Ares’in kendi link yapısında değişiklikler yapabilirsiniz.
6 Beğendiğinzi arayüzü seçebilirsiniz. Mac ve Win7 arayüzlerini denemenizi öneriyoruz.
7 Bittorent dosyalarını depoladığınız klasörünüzü tanımlayarak ilgili klasördeki tüm torrent uzantılı ya da magnetleri indirilmesini sağlayabilirsiniz.
8 Bilgisayarınızda belli klasörlere erişim izni vererek bu dosyaları tüm Ares kullanıcı ile paylaşabilirsiniz

Birden çok tema desteği sunması en güzel özelliklerinden bir tanesi. Ares programını Mac, Windows7, OS arayüzlerinden kullanmak gerçekten çok eğlenceli. Kontrol Panel/Skin sekmesine gelerek beğendiğiniz arayüzü aktif yapabilirsiniz.

Ares Nasıl Silinir? Bilgisayardan Nasıl Kaldırılır?

Programını denedik ve artık bilgisayarımızdan kaldırmak istiyoruz.
İlk adımdan itibaren bu sayfadaki kurulum işlemini gerçekleştirdiyseniz yapmanız gereken Denetim Masası – Program Ekle/Kaldır menüsüne girerek Ares programını seçiyoruz Devam tuşuna basıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder