10 Mayıs 2017 Çarşamba

FreeCAD Genel Bakış ve Özellikleri


FreeCAD, esasen herhangi bir boyuttaki gerçek yaşam nesnelerini tasarlamak için yapılan bir parametrik 3B modelleyicidir. Parametrik modelleme, model geçmişinize geri dönüp parametrelerini değiştirerek tasarımınızı kolayca değiştirmenizi sağlar.

FreeCAD, açık kaynaklı ve son derece özelleştirilebilir, komut dosyası yazılabilir ve genişletilebilir.


FreeCAD multiplatfom (Windows, Mac ve Linux) olup STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE ve diğerleri gibi birçok açık dosya formatını okur ve yazar.
Ev kullanıcı / hobisi , Kendinize inşa etmek, inşa etmiş veya 3D baskılı olmak istediğiniz bir proje var mı? FreeCAD'de model alın. Daha önceki CAD deneyimi gerekmedi. Topluluğumuz hızlı bir şekilde asılmasına yardımcı olacak!

Deneyimli CAD kullanıcı, İşyerinde ticari CAD veya BIM modelleme yazılımı kullanıyorsanız , FreeCAD'ın birçok çalışma tezgahı arasında benzer araçlar ve iş akışı bulacaksınız .

Programcı , FreeCAD'in işlevselliğinin neredeyse tamamına Python erişebilir . FreeCAD'ın işlevselliğini kolayca genişletebilir, komut dosyalarıyla otomatikleştirebilir, kendi modüllerinizi oluşturabilir veya hatta kendi uygulamanızda FreeCAD'i yerleştirebilirsiniz.

Eğitimci , Öğrencilerinize lisans satın alma konusunda endişelenmeden ücretsiz bir yazılım öğretin. Evde aynı sürümü yükleyebilir ve okulu terk ettikten sonra kullanmaya devam edebilirler.

Genel Bakış



FreeCAD genel amaçlı parametrik 3D CAD modelleyici. Gelişme tamamen açık kaynak (LGPL Lisansı). FreeCAD doğrudan doğruya hedef makine mühendisliği ve ürün tasarımı , aynı zamanda, örneğin mimari veya diğer teknik özellikleri olarak mühendislik çevresinde kullanımlar, daha geniş bir aralıkta uyar.

FreeCAD benzer özellikleri araçları Catia , SolidWorks veya Solid Edge ve bu nedenle de kategoriye girer MCAD , PLM , CAx ve CAE . Bu özelliği temel parametre modelleyici kolay bir orta tabaka sistemi değiştirmeden ek işlevsellik temin etmek üzere yapan bir modüler bir yazılım mimarisi ile.

Birçok modern 3D olduğu gibi CAD modelleyiciler o 2D üretim çizimleri oluşturmak için 3B modelden tasarım detaylarını 2D sketch veya ayıklamak için birçok 2D bileşeni vardır, ancak doğrudan 2D (gibi çizim AutoCAD LT ) odak noktası değildir uğramamış animasyon veya organik şekiller (gibi Maya , 3ds Max , Blender veya Cinema 4D ), her ne kadar, geniş adaptasyon sayesinde FreeCAD bugünkü odak çok daha geniş bir alanda yararlı hale gelebilir.


FreeCAD alanında orada var tüm büyük açık kaynak kütüphaneleri yoğun kullanımını gündeme getirmektedir Bilimsel Hesaplama . Bunlar arasında OpenCascade , güçlü CAD çekirdeği, Coin3D , bir enkarnasyon Açık Inventor , Qt , dünyaca ünlü UI çerçeve ve Python , mevcut en iyi kodlama dillerinden birini. FreeCAD kendisi de başka programlar tarafından kitaplık olarak kullanılabilir.
FreeCAD tamamen de çok platformlu ve şu anda tüm platformlarda aynı görünüm ve işlevselliği ile, Windows ve Linux / Unix ve Mac OSX sistemleri üzerinde sorunsuz çalışır.

Temel Özellikleri


  • Tam bir Açık CASCADE teknolojisi tabanlı geometri çekirdek BREP, NURBS eğriler ve yüzeyler, geometrik varlıklar, geniş bir yelpazesi, boolean işlemler ve filetolar gibi kavramlar için doğal destek ile, karmaşık şekil türleri kompleks 3 boyutlu işlemleri sağlayan ve dahili ADIM desteği ve IGES formatları

  • Feature3.jpg
    Tam parametrik model . Tüm FreeCAD nesneler şekil dayalı olabilir, yani doğal olarak parametrik özellikleri ya da tüm değişiklikleri talep üzerine yeniden hesaplanır ve geri alma / yeniden yığın tarafından kaydedilmektedir, diğer nesnelerin bağlıdır. Hatta edilebilir kolayca eklenebilir Yeni nesne tipleri, tamamen Python programlanmış.
  • Feature4.jpg
    Bir modüler mimarisi eklentileri (modüller) izin ana uygulama işlevselliği ekleyin. Yepyeni uygulamalar C programlanmış ++ veya gibi basit olarak olanlar uzantıları gibi karmaşık olabilir , Python komut veya kendinden kaydedilmiş makrolar .

  • Feature5.jpg
    İçe aktar /dışa standart formatlarda gibi ADIM IGES , OBJ , STL , DXF , SVG , STL , DAE , IFC veya KAPALI , NASTRAN , VRML FreeCAD doğal ilaveten Fcstd dosya biçimi . Bu uygulayan modülüne bağlı olduğu FreeCAD ve belirli bir dosya formatı arasında uyumluluk düzeyi değişebilir.
  • Feature7.jpg
    Bir Sketcher'da kısıtlama-çözücü ile, geometri kısıtlı 2B şekilleri çizmek için sağlanır. Sketcher şu anda kısıtlı geometri çeşitli oluşturmak ve FreeCAD boyunca diğer nesneleri oluşturmak için bir üs olarak kullanmak için izin verir.
  • Feature9.jpg
    Bir robot simülasyon robot hareketleri çalışma sağlar modülü. Robot modülü zaten GUI sadece iş akışını sağlayan bir genişletilmiş grafik arayüzü vardır.
  • Feature8.jpg
    Bir Çizim yaprak izin modül tabakasında 3D modellerin 2D görüşlerini koymak. Sonra bu modülleri hazır ihracat SVG ya da PDF sayfaları üretir. Modül hala seyrek ama zaten güçlü Python işlevsellik özellikleri.
  • Özellik-raytracing.jpg
    Bir Rendering harici render ile render için 3D nesneler dışa aktarabilirsiniz modülü. Şu anda sadece destekler povray ve LuxRender ancak gelecekte diğer render uzatılacak bekleniyor.
  • Özellik-arch.jpg
    Bir Mimarlık verir modül BIM'in ile -like iş akışını IFC uyumluluğu.
  • Özellik-CAM.jpg
    Yol modülü (CAM) freze gibi mekanik işleme adanmış ve çıktı, ekrana yapabiliyor ve ayarlamak G kodu.
  
                    FreeCAD Genel Bakış ve Özellikleri sayfasına gitmek için tıklayınız.
                    FreeCad Kurulum ve Arayüzleri sayfasına gitmek için tıklayınız.
                                                FreeCad Dersleri sayfasına gitmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder