10 Mayıs 2017 Çarşamba

Ghostscript Viewer Tarihçe-Özellikler-Çeşitleri



Ghostscript Viewer
Tarihçe

Ghostscript aslen tarafından yazılmıştır L. Peter Deutsch için GNU Projesi ve altında yayınlanan GNU Genel Kamu Lisansı sonra 1986 yılında, Deutsch için Aladdin Enterprises kurdu çift lisans Ghostscript de altında tescilli lisans kendine ait bir gelişme ile çatal : "Aladdin Ghostscript "( Aladdin Serbest Halka Açık Lisansı (ticari adın dağıtımını yasakladığı için özgür yazılım lisansı değildir) ve GNU Genel Kamu Lisansı ile dağıtılan" GNU Ghostscript "uyarınca. 2006 yılında 8.54 sürümüyle her iki geliştirme şubesi yeniden birleştirildi ve iki lisanslı sürümler yine de sağlandı.

Ghostscript şu an Artifex Software'e aittir ve Artifex Software çalışanlarına ve dünya çapındaki kullanıcı topluluğuna aittir. Artifex'e göre 9.03 sürümünden itibaren, Ghostscript ticari versiyonu artık ticari amaçlarla lisans satın almadan serbestçe dağıtılabilir; ancak (A) GPL varyantı ticari dağıtıma izin veren, ancak ticari kodları kullanan tüm kodların, (A) GPL. Artifex'in "toplu yazılım" üzerine bakış açısı, MuPDF için mahkemeye itiraz edildi .

Şubat 2013'te, Ghostscript'e GPLv3 onun lisans değiştirildi GNU AGPL , yükseltilmiş olan lisans uyumluluğu , örneğin soru Debian'daki .

Özellikler
Ghostscript bir şekilde kullanılabilir tarama görüntü işlemcisi raster (RIP) bilgisayar yazıcıları bir giriş filtresi olarak, örneğin -için satır yazıcı arka plan PostScript'e ve PDF izleyiciler arkasında RIP motoru olarak -OR.

Ghostscript, PostScript-PDF dönüştürücüsü gibi bir dosya biçimi dönüştürücü olarak da kullanılabilir. Ps2pdf ghostscript dağılımı ile gelir dönüşüm programı, bir "iş-benzeri Adobe'un neredeyse tüm işlevselliği (ancak kullanıcı arabirimi) için olduğu gibi kendi belgelerinde tarif edilmektedir.
Acrobat Distiller ürünü". Bu dönüştürücü, temel olarak PDF / A -1 ve PDF / A-2 ve PDF / X -3 çıktılarını destekleyen ghostscript pdfwriteçıktı aygıtının etrafında ince bir sarıcıdır .
Ghostscript ayrıca raster görüntüye (png, tiff, jpeg, vb.) Dönüştürücü için arka uç olarak hizmet edebilir; Bu genellikle " sanal yazıcı " PDF yaratıcılarının PostScript yazıcı sürücüsü ile birleştirilir.

Ghostscript, bir dil yorumlayıcı biçimini aldığı için genel amaçlı bir programlama ortamı olarak da kullanılabilir.


GhostPDF nedir?

GhostPDF, Ghostscript'in üzerine PDF dosyalarını işleyen bir yorumlayıcıdır. 

GhostPLC nedir?

GhostPCL, PCL ™ ve PXL dosyaları için bir tercümandır . Bu, Ghostscript grafik kitaplığına bağlanmış bir PCL / PXL yorumlayıcısından oluşur.

GhostXPS nedir?



GhostXPS, XPS (XML Paper Specfication) dosyaları için bir tercümandır. Bu, Ghostscript grafik kitaplığına bağlanmış bir XPS yorumlayıcısından oluşur.



GhostSVG nedir?




GhostSVG, SVG (Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri) dosyaları için bir tercümandır.

GhostPDL nedir?


GhostPDL (Hayalet Sayfa Tanımlama Dilleri), yukarıdaki teknolojilerin tümü için bir şemsiye terimdir.

MuPDF nedir?


MuPDF da Ghostscript geliştiriciler bazıları tarafından yazılan ve aynı ikili altında lisanslı alternatif PDF görüntüleyici / kütüphanesidir

Ghostscript Viewer Ekran Görüntüleri bloğuna gitmek için tıklayınız.

http://aibuacikkaynak2017.blogspot.com.tr/2017/05/ghostscript-viewer-ekran-goruntuleri.html

Ghostscript Viewer Tanıtım bloğuna gitmek için tıklayınız.

http://aibuacikkaynak2017.blogspot.com.tr/2017/05/ghostscript-viewer.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder