18 Mayıs 2018 Cuma

Inkscape Değerlendirme.

INKSCAPE DEĞERLENDİRME

Bir logo ya da görsel farklı bir tasarım yapmak istiyorsunuz ancak paint gibi amatör bir uygulama elbette işinizi görmüyor. Hazırlayacağınız çalışmanın büyütüldükçe görüntü kalitesinin kötüleşmemesi ve çirkin durmamasını istiyorsunuz. Konu tasarım olunca elbette göze hitap etmeyen bir tasarımın başarısından söz edemeyiz. İşte bize bu yüzden vektörel tasarım desteği bulunan ama aynı zamanda ücretsiz ama profesyonel sonuçlar alabileceğimiz bir uygulama gerekiyor.Burda da olaya Inkscape dahil oluyor.
Grafik tasarım denince ilk akla gelen CorelDRAW, Adobe Fireworks ve Photoshop gibi ücretli uygulamalardır. Ancak bu uygulamalara bir alternatif arıyorsanız Inkscape mutlaka denemelisiniz. Inkscape açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz güçlü bir vektörel tabanlı grafik tasarım uygulamasıdır. Inkscape ile vektörel logolar, afişler ve farklı grafik tasarımlarını kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Inkscape aynı zamanda neredeyse bütün  profesyonel tasarım uygulamalarına ait hemen  her dosya uzantısını kullanabilir. Yani Photoshop ya da Adobe Illustor, CorelDraw, Microsoft Visio uygulamalarında hazırlanmış tasarımları Inkscape ile açarak yeniden düzenleyebilir ve desteklenen birçok farklı formata aktarabilirsiniz.
Bu yüzden Inkscape pahalı ve gösterişli rakiplere sahip olmasına rağmen yüksek puanla sınıfının öncülerinden birisi olarak kendini göstermeyi başarıyor.Bunların yanında daha sayamacağımız kadar artısı bulunan bu açık kaynak kodlu güzelliği tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder