22 Mayıs 2018 Salı

Android Things(Değerlendirme)

    Nesnelerin İnterneti henüz çok yeni bir alan ve standartlar oturmuş değil. 2020 yılında 50 milyar cihaz ve 200 milyar sensordan oluşacağı tahmin edilen bir sektöre standart getirmek kolay da değil zaten. Ama bu yönde çalışmalar yapan firmalar arasında ortaklıklar göze çarpıyor. Qualcomm ve Google’ın yeni işbirliği Android Things OS, bu alanda kendini gösterecek

   Google bu ortaklığa Android işletim sisteminin deneyimi ile katılırken, Qualcomm Technologies ise Snapdragon işlemcilerinin Android Things OS uyumunu sağlayarak yer alıyor. IoT cihazlarının ve çözümlerinin tasarımı epey karmaşık olabiliyor. Geliştiriciler aynı anda sensor, veri işleme ve depolama, gelişmiş multimedya ve kullanıcı ara yüzü, güvenlik, bulut entegrasyonu, cihaz yönetimi gibi teknolojileri bir araya getirmek durumunda. Bu kadarla da bitmiyor, cihazlara kablosuz güncellemeler ve hizmetler de sunmak zorundalar.

   Adroid Things OS dünya standartlarında uygulamalar geliştirmek isteyen geliştiriciler için uyumlu bir ortam, gerekli yazılım araçları ve deneyim desteği sağlayacak. Sistem ile sağlanacak araçlar arasında hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth teknolojileri; geniş yelpazedeki sensör desteği; kamera, grafik, multimedya ve zengin UI özellikler; donanım tabanlı güvenlik; Google hizmetleri ve bulut entegrasyonu; test ve optimizasyon yazılımları yer alıyor.

  Şimdilik Developer Preview ile denemeleri yapılmakta olan Android Things’in, Snapdragon işlemciler ile çalışacak versiyonunun 2017 yılında sunulması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder