7 Haziran 2016 Salı

moodle kullanımı

MOODLE KULLANIMI

SİTEYE GİRİŞ

http://mmf.cu.edu.tr/mkaya/moodle/index.php sitesine tıkladığınızda karşınıza Şekil1’deki ekran gelecektir. Burada kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Başlangıçta herkesin kullanıcı adı ve şifresi öğrenci numaraları olarak ayarlandı. Siteye ilk defa giriyorsanız ve şifre ile ilgili problemleriniz varsa, mkaya@student.cu.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz. Ancak sisteme önceden giriş yaptıysanız ve mail adresini düzenlediyseniz Şekil 1’deki “Evet, Giriş Yardımı İstiyorum” botunu ile yeni bir şifre mailinize gönderilmektedir.
ANASAYFANIN KULLANIMI
Şekil 2 ‘deki gibi Ana sayfaya geldiğinizde Ders Kategorileri dışında Aldığınız Dersleri, Son Etkinliklerinizi, Yaklaşan Olayları, Gelen Mesajlarınız ve Kaynakları görebilirsiniz. 1 numaralı okun gösterdiği alanla yaklaşan ödev, sınav, anket, … gibi olaylarınızı görüntüleyebilirsiniz. 2 numaralı okun gösterdiği alanla aldığınız dersleri görüntüleyebilirsiniz. 3 numaralı okun gösterdiği alanla son etkinliklerinizi görüntüleyebilirsiniz. 4 numaralı okun gösterdiği alanla siteye kayıtlı kişilerin size gönderdikleri ya da sizin gönderdiğiniz mesajları inceleyebilirsiniz.
ÖDEV YÜKLEME
1.       Şekil 3 ‘de gösterilen Ders Sayfası bölümündeki ilgili ödev seçilir. 2. Yeni açılan sayfada Şekil 4’ te gösterilen ödev yükleme formu açılacaktır. Bu form üzerinde Bir Dosya Yükle bölümünden Gözat butonu tıklanır. 3. Ekrana Şekil 5’teki sayfa geldiğinde ödevin bulunduğu klasöre gidilerek gönderilecek ödev yüklenmek üzere seçilir.
PROFİL GÜNCELLEME
1.       Önce Profil sayfası Şekil 6’daki gibi açılır. 2. Şifre değiştirmek için ya Şekil 6’da bulunan Şifre Değiştir butonuna basarak Şekil 7’deki ekrana ulaşabilirsiniz ya da Şekil 8’deki Profil Düzenle sekmesine geçilerek 1 numaralı okla gösterilen alana yeni şifrenizi yazarak şifrenizi değiştirebilirsiniz. 3. Mail adresinizi değiştirmek için Şekil 7’de gösterilen 2 numaralı okun olduğu alana yeni mail adresinizi yazın. Bu durumda sistem yeni mail adresinize kayıtlı mail adresinizi değiştirmek için onay maili yollayacaktır. Gelen maildeki linke tıklayarak onay sayfasına yönlendirilirsiniz. 4. Mail adresinizi mutlaka düzenleyiniz; çünkü şifrenizi unuttuğunuzda yeni şifre talebinde bulunursanız yeni şifreniz sistemde kayıtlı olan mail adresinize gönderilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder