Bu makalemizde WampServera ait seçili olan gerekli modüllerin ayarlamalarını ve açıklamalarını yapacağız. Öncelikle WampServerı aktif hale getirmek için sağ alt köşede ki imleçten WampServer simgesine tıklıyoruz.Aktif olunca yeşil renge dönecektir ve daha sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
Daha sonra açılan açılan pencerede Apache kısmına gelerek sol tarafta açılan seçeneklerden Apache Modules kısmına geliyoruz.
Modüllerin Açıklamaları;
1. actions_module: Bu modül iki direktif bulunmaktadır . Eylem yönergesi belli bir MIME içerik türde bir dosya istendiği zaman CGI komut dosyalarını çalıştırmak sağlar. Senaryo yönergesi belli bir yöntem isteği kullanılan her CGI komut dosyalarını çalıştırmak sağlar. Bu çok daha kolay dosyaları işlemek komut çalıştırmak için yapar.
2. alias_module: Bu modülde bulunan yönergeler sunucuya istek olarak gelen URL’lerin denetlenmesini ve değiştirilmesini mümkün kılar.
3. asis_modüle: Bu modül kendi HTTP başlıklarının içeren dosyalar gönderir.
4. auth_basic_module :Bu modül verilen sağlayıcılar kullanıcıların bakarak erişimi kısıtlamak için HTTP Temel kimlik doğrulaması kullanımına izin verir .
5. authn_file_module: Bu modül kullanıcı doğrulama metin dosyaları kullanarak işlem yapar.
6. authz_groupfile_module: Kimliği doğrulanmış kullanıcılara izin veya grup üyeliği ile web sitesinin bölümlerine erişim engellendi böylece Bu modül yetkilendirme yetenekleri sağlar.
7. authz_user_module: Kimliği doğrulanmış kullanıcılara izin veya web sitesi bölümlerine erişim engellendi böylece onun modül yetkilendirme yetenekleri sağlar .
8. autoindex_module: Unix
ls
veya Win32 dir
kabuk komutunun yaptığı gibi dizin içeriğini listeler.9. cgi_module: Bu modül CGI betikleri yürütülmesi işlemini yapar.
10. dir_module:Bölü çizgisiyle biten yönlendirmeleri yapar ve dizin içeriği dosyalarını sunar.
11. env_module: CGI betiklerine ve SSI sayfalarına aktarılan değişkenlere müdahale etmek için kullanılır.
12. include_module: Bu modül , istemciye gönderilmeden önce dosyaları işleyecek bir filtre sağlar .
13. isapi_module: Bu modül Internet Server uzantısı API uygular .
14. log_config_module: Bu modül istemci isteklerinin esnek şekilde günlüklenmesi ile ilgilidir.
15. mime_module: Bu modül meta veri değerlerine haritalama URI desen veya dosya adlarını tarafından bir HTTP yanıtı için seçilen içeriğe içerik meta atamak için kullanılır.
16. negotiation_module: İçerik müzakere , ya da daha doğru bir içerik seçimi , en iyi birkaç mevcut belgelerden birini , müşteriler yetenekleri eşleşen belgenin seçimidir.
17. setenvif_module: Ortam değişkenlerinin isteğin özelliklerine uygun olarak atanmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder