26 Nisan 2016 Salı

Sweet Home 3D


Sweet Home 3D




Sweet Home 3D evinizin iç mekan ve mobilya planlarınızı çizmenize yardımcı olacak ücretsiz bir iç mekan tasarım programıdır. Programda hazırlamış olduğunuz tasarımlarınızı üç boyutlu olarak takip etmenize imkan verir. Hazırlamış olduğunuz tasarımlarınızı JPEG ya da 3D olarak kaydetmenize imkan tanır.

İç dekorasyonda değişiklik yapmak isteyen ve herkesin kolaylıkla kullanabileceği bir program olan Sweet Home 3D' de hayal etmenize gerek kalmadan 3D şeklinde görmenize yardımcı olarak tasarımlarınızı yapmanızda size kolaylık sağlar. Seçtiğiniz eşyaları yerleştirmek veya duvar renklerini değiştirmek, kendi evinizi kendiniz tasarlamak sizin elinizde. Programın kullanımı oldukça pratik.

Yaptığınız çizimler size yapımınız esnasında üç boyutlu olarak gösteriliyor. Modelinizi mouse yardımıyla istediğiniz gibi çevirebilir, yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.  Evin içindeymiş gibi gezebilir, fotoğraf veya video kaydedebilirsiniz.

Programınızı ilk kurduğunuzda İngilizce olarak kuruyorsunuz. Ancak program size Türkçe dil desteği de sunuyor. Tek yapmanız gereken İnternet'ten dil desteği yazılımını bularak indirip yüklemeniz.


Sweet Home 3D Kurulumu

Programın kurulumunu gerçekleştirmek için sourceforge.net İnternet adresinden programı indirebilirsiniz. Programın indirilmesi gerçekleştikten sonra exe dosyasını çalıştırın.
 Bilgisayarınızda Java yüklü olması şartıyla programı rahatlıkla indirebilir ve bilgisayarınıza kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. 


1-Gelen pencereden kurulumu başlatmak için "Next" seçin.


2-Anlaşma koşullarını kabul ediyorum butonunu işaretleyip "Next" seçin.


3- kurulumun gerçekleştirileceği hedef klasörü belirleyin ve "Next" seçin.


4- Kur aşağıdaki başlangıç ​​menüsü klasöründe programın kısayollarını yaratacaktır. Devam etmek için "Next" seçin. Eğer farklı bir dosya seçmek istiyorsanız "Browse" seçerek dosya konumunuzu belirleyiniz. ve "Next" seçiniz.


5- Masaüstünde kısayol oluşturmak istiyorsanız 'create a desktop icon' kutucuğunu nişraetleyip "Next" seçin.


6- Kurulumu başlatmak için "İnstall" seçin.


7- Programı başlatmak istiyorsanız 'Launch Sweet Home 3D' kutucuğunu işaretleyin
ve kurulumu bitirmek için "Finish" seçin.


Bu adımları takip ettikten sonra programı kurmuş oluyoruz. Şimdi tek yapmanız gereken hayalinizdeki ev tasarımını gerçekleştirmek. Kolay gelsin...


Sweet Home 3D Kullanımı

1-Dosya Menüsü



Dosya'dan yeni bir belge oluşturabilir, daha önceden yapmış olduğunuz çalışmalarınızı açabilir, yaptığınız çalışmaları kaydedebilir, kaydettiğiniz çalışmaları farklı kaydedebilir, sayfa düzeninizi ayarlayabilir, tercihler bölümünden(aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz) programla ilgili bilgileri değiştirebilirsiniz.


2-Düzenle Menüsü

Düzen menüsünde kes, kopyala, yapıştır, seç gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

3-Mobilya Menüsü

 

Mobilya menüsünden çalışma alanınıza eklemiş olduğunuz nesneler üzerinde gruplama işlemleri, düzenleme işlemleri, yerleştirme işlemleri gibi işlemleri yapabilirsiniz.

4-Plan Menüsü


Plan menüsünden duvarları oluşturabilir, odayı çizebilir, seçme işlemleri yapabilir, yazı ekleyebilir, yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemlerini yapabilir,arka plan resmi ekleyip ayarlamalarını yapabilirsiniz.

5-3B Görünüm Menüsü

  
  3B görünüm menüsünden havadan görüntüye bakabilir, sanal gezinti yapabilir, fotoğraf ve videoya alma gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.


Araçlar Menüsü
Araçlar menüsünü kullanarak plan menüsünden yapabileceğiniz işlemlere hız kazandırabilirsiniz.

Sweet Home 3D Çalışma Ekranı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder