2 Nisan 2019 Salı

Mozilla Thunderbird (Tanıtım)

mozilla thunderbird ile ilgili görsel sonucu


Mozilla Thunderbird, açık kaynaklı dağıtılan ve Mozilla tasarısının bir türev ürünü olarak geliştirilen e-posta ve haber öbeği istemcisidir. 28 Temmuz 2003'te kurulmuştur. Mozilla Thunderbird, Mozilla'dan daha ufak boyutlu ve daha hızlı bir istemci ve XUL kullanıcı arabirimi diliyle yazılıyor. Tasarıya Mozilla Firefox'un tek başına bir tarayıcı olarak geliştirilmesi kararı üzerine girişildi. Mozilla Firefox, Mozilla'nın tarama özelliği üzerinde yoğunlaşırken, Thunderbird e-posta ve haber grubu yönetimi özelliği üzerinde yoğunlaşıyor.
Başlangıça Minotaur olarak anılan, daha sonra Mozilla Firefox'un özgün adı olan Phoenix adı altında geliştirilmesi sürdürülen yazılım, ilk başlarda beklenen ilerlemeyi gösteremedi. Zamanla gelen başarılar ve yazılımın adının Mozilla Thunderbird olarak değiştirilmesiyle çalışmalar sürdürüldü.


Thunderbird PGP şifrelemesini ve istatistiksel yığın ileti süzme yöntemini destekliyor.

Tıpkı Firefox gibi Thunderbird de açık kaynak kodlu ve bunun getirilerini eksiksiz şekilde sunuyor.

Mozilla Vakfı tarafından dağıtılan açık kaynak kodlu e-posta ve RSS istemcisi olan Thunderbird, alanındaki en başarılı uygulamalardan bir tanesi. Bu son derece kullanışlı uygulama, kullanıcısına bambaşka bir e-posta deneyimi vaat ediyor. Geliştirilmiş kısayolları, yönetim özellikleri ve görüntüleme seçenekleri ile e-postalara farklı bir anlayış getiriyor Thunderbird. Dilerseniz sözü fazla uzatmayalım ve Thunderbird’ün ayrıntılarına görseller eşliğinde bir göz atalım.
Thunderbird’ün en güncel sürümüne burada yer alan Mozilla Vakfı sayfalarından erişebiliyorsunuz. Hali hazırda kararlı Türkçe sürümü 3.0.4 olan yazılımın ayrıca 3.1 RC1 versiyonu da bulunuyor. Biz incelemeyi 3.1 RC1’in Windows sürümü üzerinde gerçekleştirdik.
Sadece E-Posta Değil
Standartların dışına çıkmayan kurulum aşamalarını tamamladıktan sonra yazılımda karşılaştığımız ana ekran bu şekilde. Bu ekranda da görebileceğiniz gibi uygulamanın ana işlevi e-posta görüntülemek ancak tek işlevi değil. Thunerbird 3.1’e RSS takibi, haber grupları yönetimi gibi görevler de yükleyebiliyorsunuz.
E-Posta Ayarları
Yazılıma öncelikle birkaç basit adım ile e-posta hesabı tanımlaması yapmamız gerekiyor. Bunun için dosya sekmesinden Yeni diyerek Posta hesabı adımına tıklıyoruz. Karşınıza gelecek olan pencereye tam e-posta adresi ve parola bilgilerini verdikten sonra İleri diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz. Burada sorulan isim bilgisini ilerleyen sayfalarda farklı bir ekrandan düzenleyeceğimiz için çok fazla önemsemenize gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder