27 Nisan 2017 Perşembe

ClamWin Free Antivirus









     ClamWin, Microsoft Windows 10/ 8/ 7/ Vista / XP / Me / 2000/98 ve Windows Server 2012, 2008 ve 2003 için ücretsiz bir Anti virüs programıdır.
 










ANA EKRAN 

  •      Ana ekran içerisinde dosya taratma imkanları vardır. Seçeceğiniz dosya uzantısını seçip tarama işlemine başlayabilirsiniz. 
Ekranın üzerindeki kelimeler:
Scan: Taratmak
File: Dosya
Tools:  Araçlar
Help: Yardım
  • Ana ekran üzerinde bulunan logolardan;
  1. ilk logo otomatik tarama işleminde kullanılmaktadır. 
  2. İkinci logo ise internet üzerinden güncellemeler yapılmaktadır. 
  3. Üçüncü logoda ise bilgisayar hafızasından virüs taraması yapmaya yarıyor.
  4. Dördüncü logo ise seçilen dosyalardan virüs taraması yapmak için kullanılıyor.
  •      File bölümü içerisinde yer alan Scan file ve Scan memory bulunmaktadır. Bu bölümleri kullanarak da tarama yaptırabilirsiniz. Yapacağınız taramaları bu bölümden de gerçekleştirebilirsiniz.
Scan file: Tarama dosyası
Scan memory: Belleği tara

YAPILANDIRMA EKRANI







  • Tools(Araçlar) bölümünden ise yapılandırma bölümüne ulaşabilirsiniz. Bu yapılandırma bölümünde istediğimiz dosyayı tarama yapabiliriz. Bu bölümde genel tarama yaptırabilirsiniz. Ayrıca infected files(Virüslü Dosyalar) bölümünden Move to quarantine folder (Karantina klasörüne taşı) yaparak da tarama yapabilirsiniz.
  1. Filters: Filtleri dosyalar anlamında kullanılmıştır. Burada tarama esnasında uzantısının taranmasını istediğimiz veya istemediğimiz uzantıları seçebiliyoruz.
  2. İnternet Updates: İnternet güncellemeleri yapabiliyoruz.
  3. Proxy: Sunucu seçiminde kullanılmaktadır.
  4. Scheduled scans: Zamanlanmış taramalar ile istediğimiz saatlerde taramayı otomatik yaptırabiliyoruz.
  5. Email Alerts: Mail raporlarını istediğimiz mail adresine göndermemize yardımcı oluyor.
  6. Archives: Arşiv bölümüdür.
  7. File location: Dosya koruma anlamına gelir. genel taramalarda korumak istediğiniz klasörleri tanımlamalar yaparak virüs taramasını yaptırmak istemiyorsunuz bu bölüm bunun için kullanılmaktadır.
  8. Reports: Tarama sonuçlarını text sonucu olarak tanımladığınız klasöre kaydetmektedir.
  9. Advenced: İleri kelime anlamına gelmektedir. İçerisinde MS office dökümanarı ve macroları haline getirmek için kullanılmaktadır.
  • Help bölümünde ise teknik yardımlar bölümü oluşmaktadır.
  1. Tecnical supports: Teknik destekler
  2. Check latest versions: Son sürümleri kontrol et
  3. ClamWin internet sitesine yönlendirme bölümü vardır.

EKRANI GÜNCELLE














Yukarıdaki ekran güncelleme ekranıdır. Kullandığınız program açık kaynak olduğu için kullanımda sıkıntı yaşayacağınız tek nokta güncelleme noktasıdır. Açık kaynak kod ile yazıldığı için en ufak değişiklik karşınıza güncelleme olarak geliyor. Bu da kullandığınız programın güncelleme almasını sağlıyor. Sıkıntılardan biride güncelleme yapmadan tarama işlemi yapmaması bu da dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Avantaj olarak bakarsanız uygulamanız sürekli kendini yeniliyor. Bu da size daha aktif bir uygulama kullanma fırsatı sağlıyor. Program içerisinde var olan eksikliğin fark edilip giderilmesini sağlıyor. Ayrıca kullandığınız program bir deneme sürümü değil tamamen ücretsiz bir programdır.


TARAMA EKRANI












Programın güncelleme esnasında karşınıza böyle bir ekran çıkmaktadır. Bu ekran size taranan dosya sayısını tehlike arz eden eden ne kadar dosta var olduğunu ayrıntı bir şekilde görmenizi sağlıyor. Hatta save report tuşu ile de size bu tarama sonuçlarını kaydetmenize yardımcı oluyor. Böylelikle bilgisayarımızın güvenliğini kayıtları karşılaştırarak görebiliriz. Bu özelliği sayesinde bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder