24 Nisan 2017 Pazartesi

Adguard (Reklam Engelleyici) Hakkında

Adguard (Reklam Engelleyici) nedir?



Adguard, dünyanın en gelişmiş İnternet filtresi ve reklam engelleyicisidir. Adguard sinir bozucu reklamlar, virüsler, kimlik avı ve sizi rahatsız eden içeriklerden korur ve çocuklar için uygunsuz içeriği engeller. Web sitelerinde yer alan, videolar ile birlikte gelen, olduk olmadık yerde açılan, uygulamaların (skype vb.) içerisinde yer alan reklamları engelleyebilirsiniz. Yazılımı Türkçe başta olmak üzere farklı dillerde kullanabilirsiniz. Güncellenebilir filtre paketleri ile birlikte gelir. Hazır olan bu filtre paketlerini kullanabilir, kendi filtre paketlerinizi ve kurallarınızı oluşturabilirsiniz. Reklam engelleme işlemlerine ek olarak ebeveyn denetimi özelliği bulunur. Şifre koruması ile dilediğiniz site, kelime gruplarını beyaz ve karalisteye ekleyebilirsiniz.


Şu anda, Windows ve OS X, Android ve iOS tabanlı cihazlar için tam olarak çalışan sürümler ve ayrıca tüm yaygın ve popüler tarayıcılar için tarayıcı uzantıları var. Ayrıca, ürün düzenli olarak güncellenir ve sizin için yararlı olan yeni işlevler elde eder.



Temel Özellikler

- Reklamları ve izleme isteklerini engeller
- Sayfalarda işlem yapabilirsiniz (x alandaki reklamı gizle/aç gibi)
- HTML kod filtreleme
- Tüm tarayıcılar ile çalışır
- Kötü niyetli reklamlardan korur (adaware türü zararlı reklamlar için uyarır)
- Uygulamalardaki reklamları engelleyebilir (Skype, utorrent vb.)
- Tarayıcı güvenliliğini denetleme
- İstatistik bilgilerini tutar
- Kendi kurallarınızı oluşturabilirsiniz
- Çoklu dil desteği
- Gizlilik modu 
- Gezinti koruması (Takip manyağı olan reklam yazılımları, reklam kodları, web siteleri gibi ortamlardan bilgilerinizi saklar)
- Ebeveyn kontrolü (şifre korumalı)
- Microsoft Edge, Internet Explorer, Google Chrome, Opera, Yandex Browser, Mozilla Firefox vb. tarayıcılar ile uyumlu
- vb. özellikler


Eklenti ile bu işlemi yapan uygulamaların aksine reklam yüklenmeden önce reklamları engeller. (adblock vb.)

2008 yılında kurulan ve Lefkoşe'de bulunan Kıbrıs'ta bulunan Adguard Software Limited'in deneyimli uzman ekipleri tarafından geliştirilmiştir. Adguard Software Limited, internet filtreleme için bir dizi yazılım ürünü geliştiren bir BT şirketidir.


Yazılım, kullanıcıya GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) veya diğer benzer özgür yazılım lisansları ile lisanslanmış (veya alt lisanslı) bazı yazılım programlarını içerebilir; bu lisanslar, diğer hakların yanı sıra, kullanıcıların belirli programları kopyalamasına, değiştirmesine ve yeniden dağıtılmasına izin verir; Veya kaynak koda erişimine sahip olmak ("Açık Kaynaklı Yazılım"). Bu tür lisanslar, çalıştırılabilir bir ikili biçimde birisine dağıtılan herhangi bir yazılımın, kaynak kodun bu kullanıcıların kullanımına sunulmasını gerektiriyorsa, kaynak kodu support.en@adguard adresine göndermek suretiyle kullanılabilir hale getirilmelidir.

Konu ile bağlantılı sayfalar;

Neden Adguard (Reklam Engelleyici)?

Adguard (Reklam Engelleyici) Uygun Cihazlar ve Kullanımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder