4 Ağustos 2019 Pazar

Framework-7 Kullanım


Framework-7 Kullanım

Özellikle front-end kısmında çalışan arkadaşlarımızın aşina olduğu Jquery söz dizimini kullanarak uygulama geliştirmemize olanak sağlayan içinde ek olarak bir sürü css component de getirip tasarım konusunda işinizi oldukça kolaylaştıran inanılmaz basit bir framework tür. Packet ve Script olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Packet kısmı server-side durumları da karıştığı için çok daha farklı syntaxlar ve bileşenler kurmak gerekir. Bu yazıda sadece client-side(istemci taraflı) kullanımını göstereceğim. 





Yukarıdaki kod bloğunda görüldüğü üzere  Dom7 kütüphanesini kullanarak tagına sahip html elementine tıklandığında bir olay gerçekleştirdik.


Aynı kodu jquery kullanarak yazmak isteseydik,




 Şeklinde söz dizimi hazırlamamız gerekecekti. Sitedeki resmi söz dizimi ile birlikte kod bütünü oluşturmak isteseydik şu şekilde yapacaktık,



İşte bu kadar kolay. Şuanda Framework-7 paketlerini projemize dahil ettiğimizi varsayarak, başlangıç yapmış olduk. Gerisi hayal dünyanıza kalmış bir şekilde istediğiniz modifikasyonu yaparak çeşitli ürün çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin :) 

Kaynakça;

https://framework7.io/docs/package.html
http://devnot.com/2017/cordova-ve-framework7-ile-spa/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder