7 Haziran 2018 Perşembe

ORACLE VirtualBox (Değerlendirme)

Oracle VM Virtual Box Değerlendirme



Virtualox sistemi özellikle Linux/BSD bazlı ve özel core sahip yazılımları sanallaştırma konsunda muadil türü ürünlere oldukça büyük farklar atmaktadır. Bunun başlıca sebebi Virtulabox tarafından desteklenen sanal Ethernet ara yüzleridir. Piyasada bulunan her sistem tarafından desteklenen sanal Ethernet modelleri ile hemen hemen tüm sistemleri VirtualBox ön yapılandırma listesinde olmasa da desteklemektedir.

VirtualBox sistemi görüntü tarafında da rakiplerine ezici biz üstünlük sağlamaktadır. Sistemde bulunan sanal ekran kartları sayesinde 64 MB lık sanal bir ekran kartı ile çok rahat HD yayın oynatabilmekte ike 3D hızlandırıcı sürücüsü ile gerçek 3D oyun keyfini sanal ortamda sunabilmektedir. Her bir guest için sanal ekran kartına 128 MB ram verebilirken Windows işletim sistemleri ile 2D hızlandırma motoru sayesinde gerçek bir Windows işletim sisteminden beklenen performansı birebir sunabilmektedir. 

Sanallaştırmada ki en büyük sorunlardan olan Ethernet kartları Virtualbox tarafından desteğin fazla olması ile hem birçok sistemle uyumlu çalışmayı hem de test ortamlarının tamamen sanala taşınabilmesine olanak sağlamaktadır.

Virtualbox programını muadillerinden ayıran birkaç başlıca özelliği var, yazılımın ticari olamaması ve açık kaynak olmasından dolayı piyasada başarılı olan tüm sistemleri kendi bünyesine katmaktadır. Bu da sistemde oluşturulacak olan sanal işletim sistemlerinin çok çeşitli olmasını sağlarken aynı zamanda VDI, VMDK,VHD, Parallels Ver2 gibi tüm disk dosya sistemlerini desteklemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder