31 Temmuz 2018 Salı

AVİDEMUX (Tanıtım)



AVİDEMUX NEDİR ?
Video düzenleme ve işleme için tasarlanmış özgür bir video düzenleme yazılımıdır. 
C++ ileyazılmış olup GTK+ ve Qtile geliştirilmiş iki ayrı kullanıcı arayüzü vardır.


AVİDEMUX ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?
Avidemux, doğrusal olmayan video işleme, filtre ismi verilen görsel efektler uygulama ve çeşitli video biçimlerine dönüşüm yapabilme yeteneklerine sahiptir. Filtrelerin bazıları MPlayer ve Avisynth'ten aktarılmıştır. Avidemux ayrıca bir ses dosyalarını video içine yerleştirerek ses çoğullama ve video içinden ses dosyalarını ayırarak ses çözümleme yapabilir.
Yazılımın tasarımının bütünleşik önemli bir parçası SpiderMonkey JavaScript motorunu kullanan proje sistemidir. Bütün projeler, tüm seçenekleri, yapılandırmaları, seçimleri ve tercihleriyle birlikte bir proje dosyasına kaydedilebilir. VirtualDub'un VCF betikleme yeteneklerine benzer olarak Avidemux da hem grafik arayüz üzerinden hem de komut satırı üzerinden kullanılabilen gelişmiş betik desteğine sahiptir. Ayrıca VirtualDub'daki gibi proje tabanlı olmayan bir sistemi de destekler, kullanıcılar basitçe yapılandırmalarını oluşturarak videoları proje oluşturmadan doğrudan kaydedebilir. Yazılım bünyesinde bir proje kuyruk sistemi de hazır bulunmaktadır.
Avidemux, DVD altyazılarına optik karakter tanıma uygulama ve videolara gömülü altuazı ekleme özelliklerine sahip yerleşik altyazı işleme yeteneğine sahiptir. Avidemux, başta MicroDVD (.SUB), SubStation Alpha (.SSA), Advanced SubStation Alpha (.ASS) ve SubRip (.SRT) olmak üzere çeşitli altyazı biçimlerini destekler.
Genel olarak grafik arayüzü üzerinden kullanılmaktaysa da istenirse komut satırı üzerinden de kullanılabilir.

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ 
Avidemux'un öne çıkan özellikleri arasında şunlar bulunuyor:
·         Doğrusal olmayan video düzenleme
·         Filtre ve efekt uygulama
·         Farklı video formatlarına dönüştürebilme
·         Ses akışı ekleme veya çıkartma
·         Alt yazı işleme
·         Proje sistemi
·         Güçlü script yetenekleri
·         Grafik ve komut satırı arayüzleri
·         Video kodlama: MPEG-4 AVC, XviD, MPEG-4 ASP, MPEG-2 Video, MPEG-1 Video, ...
·         Ses kodlama: AC-3, AAC, MP3, MP2, Vorbis, PCM...
BİLEŞENLERİ
Avidemux, doğrusal olmayan video işleme, filtre ismi verilen görsel efektler uygulama ve çeşitli video biçimlerine dönüşüm yapabilme yeteneklerine sahiptir. Filtrelerin bazıları MPlayer ve Avisynth'ten aktarılmıştır. Avidemux ayrıca bir ses dosyalarını video içine yerleştirerek ses çoğullama ve video içinden ses dosyalarını ayırarark ses çözümleme yapabilir.
Yazılımın tasarımının bütünleşik önemli bir parçası SpiderMonkey JavaScript motorunu kullanan proje sistemidir. Bütün projeler, tüm seçenekleri, yapılandırmaları, seçimleri ve tercihleriyle birlikte bir proje dosyasına kaydedilebilir. VirtualDub'un VCF betikleme yeteneklerine benzer olarak Avidemux da hem grafik arayüz üzerinden hem de komut satırı üzerinden kullanılabilin gelişmiş betik desteğine sahiptir. Ayrıca VirtualDub'daki gibi proje tabanlı olmayan bir sistemi de destekler, kullanıcılar basitçe yapılandırmalarını oluşturarak videoları proje oluşturmadan doğrudan kaydedebilir. Yazılım bünyesinde bir proje kuyruk sistemi de hazır bulunmaktadır.
Avidemux, DVD altyazılarına optik karakter tanıma uygulama ve videolara gömülü altuazı ekleme özelliklerine sahip yerleşik altyazı işleme yeteneğine sahiptir. Avidemux, başta MicroDVD (.SUB), SubStation Alpha (.SSA), Advanced SubStation Alpha (.ASS) ve SubRip (.SRT) olmak üzere çeşitli altyazı biçimlerini destekler.
Genel olarak grafik arayüzü üzerinden kullanılmaktaysa da istenirse komut satırı üzerinden de kullanılabilir.

Kaynaklar 

30 Temmuz 2018 Pazartesi

KRİTA TANITIM






Krita, dijital sanatçılar için tasarlanmış bir eskiz ve boyama programıdır. Calligra yazılım setinin bir bileşeni olan Krita, Genel Kamu Lisansı ile dağıtılmaktadır.

Windows , linux , MacOs işletim sistemlerini destekler.
Krita'nın kökeni 1998 Linux kongresinde, Matthias Ettrich'e dayanabilir. 
2004'ten 2009'a kadar Krita ; photoshop veya GIMP tarzında genel bir resim işleme /boyama uygulaması olmaya odaklanmıştı. 2013 yılında Krita topluluğu , kalkınma için daha fazla destek sağlamak amacıyla Krita Vakfını oluşturdu.
2013 yılında Krita Vakfı ve KO GMBH tarafından ortaklaşa yapılan açıklamayla birlikte, farklı hedef kitlelerine yönelik üç ayrı Krita sürümü duyuruldu.

SÜRÜMLER

  • Krita Sketch: Dokunmatik ekranlara özel, ultrabook ve tabletlere yönelik sürüm.
  • Krita Desktop: Masaüstüne özel, gelişkin özellikler içeren sürüm.
  • Krita Studio: Filmlere ve VFX (özel efekt) oluşturmaya yönelik, HDR renklendirme sürümü.

KAYNAKÇA

http://www.wiki-zero.co/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvS3JpdGE

https://krita.org/

https://krita.org/en/about/history/








25 Temmuz 2018 Çarşamba

CamStudio

CAMSTUDİO (TANITIMI)
     Herkese merhaba. CamStudio, özgür yazılım olarak Microsoft Windows için açık kaynaklı bir ekran yayınlama programıdır. C++ ile yazılmıştır. Camstudio yazılımı, ekran görüntüsünün tamamını ya da belirli bir bölümünün görüntüsünün AVI, SWF, MP4 formatlarından biriyle kaydedilmesini sağlayan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Yüklediğiniz uzantıya göre, kayıt sonucu ortaya çıkacak video boyutu değişkenlik gösterterebilmektedir. Bu yazılım başta video konu anlatımları olmak üzere, birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle video sitelerinde kanalları bulunan ve sürekli eğitim videoları yükleyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Arayüzü oldukça kolay ve kullanımı oldukça basittir.
     Tarihçe: Orijinal CamStudio, RendSoft yazılımı tarafından Ekim 2001'de açık kaynak kodlu bir ürün olarak piyasaya sürüldü. Kaynak kod lisansı, Aralık 2002'de 1.8 sürümüyle birlikte GNU Genel Kamu Lisansına dönüştürüldü. 1.0,  1.4 ve 2.0 sürümlerinin kaynak kodu hala SourceForge'da mevcuttur.